Cmap Tools

cmap.jpgEls mapes conceptuals són un instrument per a l’organització i representació del coneixement. És una xarxa on conceptes es relacionen entre sí mitjançant enllaços per a formar proposisions.

Ningú pot dubtar dels beneficis que aporta als alumnes l’elaboració de mapes conceptuals. Els ajuden a organitzar els conceptes adquirits sobre algun tema, de manera visual i atractiva, a destriar els conceptes clau, a representar de manera gràfica el coneixement. Resulta igualment útil com a tècnica d’estudi o, senzillament, avaluar els coneixements previs sobre un tema.

Doncs, bé. Hi ha un programa, entre molts d’altres, que ens serveix per a elaborar mapes conceptuals. S’ha d’instal•lar a l’ordinador i configurar amb l’idioma castellà. És força intuïtiu i fàcil de fer servir i ens permet, també, cercar en línia altres mapes d’altres autors. Us el podeu descarregar des de http://cmap.ihmc.us/ si feu clic a

descarrega.jpg

Aquí en teniu una mostra de com pot quedar un mapa conceptual:

mapa.jpg

One thought on “Cmap Tools

  1. Marta

    Hola Teresa, sóc estudiant i minteresaria molt aquest programa per a fer esquemes, però hi ha un problema, que quant amb el ratolí apreto alla on diu http://cmap.ihmc.us/ em surt un mapa conceptual amb angels i no ho antenc. He provat de clicar l’icona que hi ha una miqua mes abaix que diu donlowaded, però no em surt res. Si em puguessis ajudar seria una ggran ajuda. Moltes gràcies i fins aviat. Marta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *