Eines office en línia

EINES OFFICE EN LÍNIA: GOOGLE I ZOHO

Entre la multitud d’aplicacions web que se’ns ofereixen per Internet, n’hi ha unes que són especialment útils i pràctiques. Es tracta de les eines office en línia, és a dir, dels paquets que integren un processador de textos, un full de càlcul i un editor de presentacions (i de vegades algunes eines més) amb l’avantatge de poder treballar des de qualsevol ordinador connectat a Internet, sense necessitat de tenir-les instal·lades a l’ordinador, i, a més, de poder compartir els documents. Veurem dos llocs on ens ofereixen aquests serveis en línia: Google i Zoho.

Necessitem tenir un compte a Google. Si encara no el teniu, podeu fer-lo des de http://mail.google.com/mail/signup . Després d’omplir el formulari ens porta al nostre compte de correu, on disposem de més de 5 Gb per desar-hi correu.

Si ja tenim el compte creat, anem ara a veure com podem entrar al Google i quins serveis ens ofereix. Accedirem a www.google.es (la tercera pestanya del nostre navegador) i a la part superior dreta feu clic a “entrar” i poseu el vostre nom d’usuari i contrasenya. Ara us sortirà la vostra identitat a la part superior dreta. Feu clic a “el meu compte” i veureu que us mostra els serveis de què disposeu:

serveis.jpg

El Gmail és el nou correu que acabem de crear i on ja tenim un missatge de benvinguda:

gmail.jpg

El Talk és una aplicació semblant al Messenger de Hotmail, que ens servirà per xatejar amb els contactes que hi afegim. Si hi cliqueu al damunt us porta a una pàgina on us el podeu descarregar:

talk.jpg

El iGoogle us porta a una pàgina del Google totalment personalitzable:

igoogle.jpg

A l’entrar, marqueu les caselles que us interessin i feu clic a desa. Ara fixeu-vos en què hi ha unes pestanyes que podeu modificar i afegir i també un enllaç que us porta a afegir més informació. Proveu de posar-vos aquesta pàgina inicial del Google al vostre gust. Tal com la deixeu, la trobareu des de qualsevol ordinador quan hi accediu mitjançant el vostre compte. Si aneu a afegeix més informació us portarà a un apartat on podeu triar quins gadgets voleu que surtin a la vostra pàgina del Google. Només cal fer clic al botó

afegeix.jpg

Així, hi podeu afegir calendaris, notícies, el temps local, un traductor, el correu, jocs…

Si torneu al meu compte, veureu que al final i ha un enllaç on posa mes.jpg .
Aneu-hi i veureu que hi ha moltes altres aplicacions. Si us surt en anglès, no patiu, només cal canviar ca per es a l’adreça de la barra i fer intro.

Ens interessa tafanejar ara en alguns d’aquests links: Calendar, Docs, Picassa, i Blogger. Cada cop que en feu servir un, després us sortirà sempre a la llista d’entrada de Els meus serveis.

Poc a poc! Comencem pel que més ens interessa: el Docs. Feu-hi clic i torneu a posar la vostra contrasenya. Mireu totes les opcions que ens mostra i veureu que podeu pujar o crear documents escrits, fulls de càlcul i presentacions. Proveu de fer i pujar alguns documents.

docs.jpg

Bé, sense sortir del Google, ara anem per l’altre: el Zoho. No us espanteu perquè estigui en anglès. Després es pot canviar l’idioma. Feu clic a sign-up.jpgOmpliu el formulari i poseu el correu de Gmail.
UN CONSELL: feu servir el mateix nom d’usuari i contrasenya del Google.

Ara haureu de tornar al correu de Gmail on haureu rebut un missatge de Zoho que haureu d’obrir i fer clic al primer enllaç que hi trobareu per activar el compte i anar directament al vostre Zoho:

zoho.jpg

Des d’aquí podeu afegir informació i una foto vostra, si voleu. Però el més important és la llista que trobeu a la dreta: Zoho services. Fixeu-vos que es poden fer moltes coses. Entreu al Writer i aneu a Options i Language i escolliu Spanish. Ara la majoria de menús us sortiran ja en castellà. Després fareu el mateix amb les altres aplicacions a les quals podeu accedir des del menú Pasar a. Aneu-les provant…

El més interessant d’aquestes aplicacions és que en totes dues us permeten compartir els documents, només com a lectura o amb permís per escriure-hi. D’aquesta manera es pot fer un treball de forma col·laborativa entre els membres d’un grup, la qual cosa pot resultar molt útil, en els nivells més alts de primària, a l’hora de fer un treball en grup de manera virtual, sense necessitat de reunir-se físicament en un lloc.

En el Google:

compartir_g.jpg

En el Zoho:

compartir_z.jpg

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *