Canvi de lloc

Uf… fa molt temps que no actualitzo aquest bloc, però no penseu que he estat parada del tot… Des de fa un parell de mesos, continuo l’activitat d’aquest bloc, però en un altre lloc.

Volia donar les gràcies per seguir-me als possibles lectors i subscriptors i explicar-vos que he exportat el contingut d’aquest bloc i el continuo actualitzant a l’adreça http://aettp.blogspot.com/, per tant, si algú em vol seguir…

Gràcies a tothom!!

blogger

Descarregar vídeos de Youtube

youtube No es que sigui gaire complicat, però descarregar vídeos de Youtube no sempre és senzill. De vegades, s’han de fer servir algunes aplicacions o instal·lar algun script.

A través de la subscripció que tinc a Genbeta, m’he assabentat que pot resultar molt més fàcil del que pensem. Ens donen com a solució, simplement, canviar la y de youtube pel número 3 a la barra d’adreces. Llavors ens porta directament a una pantalla on podem elegir entre baixar el vídeo en format .MP4 o bé .FLV, segons les necessitats. Així de fàcil i directe!

3outube

Calaméo

image Aquí teniu una aplicació per a fer publicacions, és a dir, llibres virtuals a partir de documents en format .doc, .docx, .pdf o .rtf, per a després poder inserir en un bloc o pàgina web. Permet triar un munt de paràmetres: públic o privat, imprimible o no, tipus de llicència, admetre comentaris o no, imatge de fons, música de fons…És força intuïtiu i està en castellà. Aquí en teniu un exemple:

Recursos TIC a Editorial Teide

A la web de l’Editorial Teide hi ha un apartat de recursos TIC on podem trobar activitats en línia per realitzar els alumnes, presentacions digitals interactives de suport al professorat per fer servir a l’aula, un àrea de recursos didàctics (guies, programacions, activitats fotocopiables…) i un apartat d’enllaços d’interès. Sembla ser, però, que encara hi ha molts d’aquests apartats en construcció i, a més, per a entrar a alguna d’aquestes àrees, cal estar registrat. Aquí trobareu una mostra de les presentacions que podeu aprofitar.

ScreenToaster

Moltes vegades us hagués anat bé poder fer un tutorial per a explicar un procés determinat. Res més fàcil! Aquí teniu una manera de fer-ne un. ScreenToaster és una aplicació online que us permet gravar allò que esteu fent al vostre ordinador. Pot gravar la pantalla sencera o un àrea rectangular determinada acompanyada, si voleu, de la vostra veu i, fins i tot, podeu utilitzar la webcamp. Us permet desar-lo al vostre ScreenToaster, pujar-lo a Youtube o baixar-lo al vostre ordinador en format .mov o .swf.

image

Creately

Creately és una aplicació web que ens permet fer mapes conceptual en línia. Ens ofereix moltes plantilles llestes per a usar i força objectes: figures geomètriques, molts tipus de fletxes, estrelles…, encara que permet, també, pujar imatges des del nostre ordinador. Es poden fer diversos mapes alhora que es col·loquen en diferents pestanyes. Permet convidar col·laboradors, afegir comentaris i enviar el mapa per correu. D’altra banda, es pot exportar com a imatge o PDF per desar-lo al nostre ordinador. Tot i que està en anglès, aquí en teniu una descripció:

Recursos educatius en flash

Les activitats flash són un gran recurs interactiu tant per treballar a l’aula ordinària col·lectivament, a través d’una PDI (pissarra digital interactiva), com per a la pràctica individual dels alumnes en algun tema concret. Donada la seva interactivitat i el seu disseny visual provocatiu són un bon recurs per a despertar la motivació de l’alumne.

Doncs, bé, he trobat una web on un grup de mestres s’ha dedicat a cercar activitats d’aquest tipus i a classificar-les per àrees i nivells. Hi ha enllaços directes a les pàgines originàries de les activitats i la majoria es poden desar a una unitat compartida del servidor per tal que es puguin activar des de qualsevol ordinador de l’escola connectat en xarxa.

Es tracta de Recursos Educativos en Flash i està editada en castellà, tot i que hi ha també activitats en català. Aquí en teniu un exemple:[kml_flashembed movie="http://www.pekegifs.com/pekemundo/sumas/sumas.swf" width="450" height="300"/]

Una web a tenir en compte…

Navegant per la xarxa, a la recerca de recursos perduts, m’he topat amb una web que val molt la pena mirar. Es tracta d’un dels molts apartats que té la web del CEIP Diputació de Barcelona.

Realment han fet un bon treball quan a la recopilació i classificació de recursos que han trobat, també, per la xarxa. Els han classificat, primer, per edats (de P4 a 2n, de 3r a 6è i un d’especial d’anglès) i, dintre de cada rang d’edats, per àrees o matèries.

Realment, cal felicitar-los per la gran labor feta en aquest recull. No us ho perdeu i doneu-li un cop d’ull!

la motxlilla

Activitats flash de matemàtiques

El passat mes de desembre el portal de l’XTEC va publicar, dintre de l’espai “Hem destacat”, una web on es pot trobar un recull d’activitats de matemàtiques, creades pel centre educatiu Jacint Verdaguer, molt útils per a educació infantil, primària i primer cicle d’ESO.Les activitats estan en format flash i es troben classificades en diferents categories. Es poden realitzar directament en línia, però si les voleu descarregar al vostre ordinador i treballar amb els alumnes sense necessitat d’estar connectats, només heu de desar la pàgina (fitxer/anomena i desa la pàgina) en una unitat compartida perquè es pugui veure des de qualsevol ordinador del centre.Però n’hi ha més… A la part superior dreta de la pàgina hi ha l’enllaç a l’índex de les activitats on, a més de les de matemàtiques, en podeu trobar d’altres àrees:

A tall d’exemple, aquí teniu una de les activitats que podeu trobar a la web:[kml_flashembed movie="http://phobos.xtec.cat/mtorne8/bloc/wp-content/uploads/2009/01/duesxifres.swf " width="450" height="353"/]

Ciber@ctivitats

He trobat una web on hi ha activitats per a educació infantil i primer cicle de primària, encara que també pot anar força bé per alumnes d’educació especial. S’hi troben tot tipus d’activitats: numeració, espai i temps, grafismes, figures geomètriques, encaixos, construccions… Tret de les activitats de llegir i escriure, perquè estan en portuguès, la resta poden ser molt útils.

Proveu-les:

ciberactivitats1.jpg

Mindomo

Mindomo és una web que ens proporciona la utilitat de poder fer un mapa conceptual online. Té una versió gratuïta, amb algunes limitacions, i una de pagament. Respecte d’un programa instal·lat al nostre ordinador (com el Cmap Tools), té l’avantatge de poder copiar l’adreça o l’embed per poder després inserir-lo en el nostre bloc, com a l’exemple:

competencies-basiques_1.jpg

ToonDoo

La de coses que es troben navegant per la xarxa!

Vet aquí una aplicació web 2.0 que ens permet fer moltes coses, des de crear una tira còmica fins a un llibre virtual, en format flash, ideal per inserir al nostre bloc. Es tracta de la web ToonDoo que, tot i que està en anglès, és força intuïtiva. Pot ser de gran utilitat en els blocs d’aula o de matèria. Vegeu-ne un exemple:

Fantàstic, no?

GenMagic

GenMagic és una web on es poden trobar multitud de recursos i per treballar a l’aula en línia. Els podem trobar en format html (web) o swf (flash). Ara, es pot descarregar un paquet zip amb 100 activitats de diferents àrees per a treballar en local, al nostre ordinador, sense necessitat d’estar connectats a Internet. Aquí en teniu un exemple:[kml_flashembed movie="http://www.genmagic.org/mates2/toval1.swf" width="450" height="353"/]