Fem el bloc de l’aula (I)

Bé, ara sí que anem a començar el nostre bloc. Hi ha molts llocs on ens donen un espai per muntar gratuïtament el nostre bloc. Entre els més coneguts hi ha el Blogger (és del Google i, per tant, podem entrar directament amb el nostre nom d’usuari i contrasenya del Google) i el WordPress.Però ara estem de sort, perquè el Departament ha posat en marxa, fa uns mesos, un servei anomenat XTECBlocs on tots els usuaris de l’XTEC podem crear tants blocs com vulguem utilitzant el nostre nom d’usuari i contrasenya del Correu Web. Anem a provar-ho!

XTECBlocs

Accedim a XTECBlocs. A la part superior dreta cliquem damunt de Entra

entra.jpg

i ens identifiquem amb el nostre nom d’usuari i contrasenya de l’Xtec:

usuari.jpg

A l’entrar, el nostre nom d’usuari quedarà reflectit a la part superior dreta. Ara ja podem clicar damunt de

crea.jpg

Per començar hem de posar un nom i un títol al nou bloc i clicar al botó Crea el bloc:

nom_i_titol4.jpg

Seguidament ens diuen que ja l’hem creat i ens donen dues adreces que cal anotar i recordar. La primera és la que hem de posar a la barra de navegació per visualitzar el nostre bloc. La segona és la que ens permetrà crear, editar i modificar les diferents entrades i pàgines del bloc. Fixeu-vos que la segona és igual que la primera però afegint wp-admin.

Com que tenim per navegador el Mozilla Firefox, crearem dues pestanyes més i copiarem i enganxarem les dues adreces que ens han donat. En una podrem treballar i a l’altra comprovar els resultats actualitzant cada cop la pàgina. Per defecte, tots els vostres blocs seran iguals, fets amb la mateixa plantilla, i amb un missatge de benvinguda. Però això no durarà gaire!

Així, doncs, comencen per anar a la pàgina d’administració i analitzem bé la part superior on trobarem el menú amb apartats i diferents opcions cada un:

menu.jpg

Ara, el primer que heu de fer és canviar l’aparença del vostre bloc clicant, primer, a Presentació i, després, a Aparences. Podeu visualitzar les diferents aparences actualitzant la pàgina del bloc. Després, procureu editar l’entrada Hola! per un missatge de benvinguda, per a la qual cosa aneu a Gestionar i a Articles i cliqueu després a Edita.

BLOGGER

Si algú s’anima a provar-ho, fer un bloc al Blogger és molt fàcil i, fins i tot, és més intuïtiu que fer un bloc a l’XTECBlocs i potser dóna més opcions. Si us animeu a fer-ne un, podeu seguir aquestes indicacions:

| View | Upload your own

4 thoughts on “Fem el bloc de l’aula (I)

  1. Pingback: Racó » Sessió 7

  2. Pingback: Racó » Sessió 5

  3. Pingback: Racó » Sessió 5. ZER El Jonc. Vallfogona de Balaguer.

  4. Pingback: Racó » Sessió 4. Escola Els Raiers. Curs 2011/12.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *