Fem el bloc de l’aula (II)

FEM EL BLOC DE L’AULA (II)

Bé, ja tenim començat un bloc! Ara cal saber algunes coses més per treballar-hi amb tranquil·litat i seguretat.

Tranquils, no patiu si no recordeu les adreces del vostre bloc, només cal entrar a http://blocs.xtec.cat/ amb el nostre nom d’usuari i contrasenya de l’XTEC i veurem com a la dreta se’ns mostra el títol del bloc o blocs que hàgim començat:

blocs.jpg

Ara, només cal clicar damunt del títol del bloc per veure’l i damunt de admin1.jpg per a administrar-lo. Totes dues s’obren en una nova pestanya. Ara ja podeu treballar en una i veure’n el resultat a l’altra, tot actualitzant cada cop.

Si us hi heu fixat, la primera pàgina (Inici) és dinàmica i les diferents entrades es van posant de manera que l’última sempre es veu la primera en obrir el bloc, és a dir, es llegeix de baix a dalt. Però, a més de la d’Inici, podeu fer altres pàgines, que sortiran indicades a la franja lateral i, segons la plantilla que hàgiu triat, a més, s’afegirà una pestanya al vostre bloc. Aquestes altres pàgines, no segueixen un ordre cronològic com la primera (es llegeixen de dalt a baix) i se solen utilitzar per crear diferents apartats o seccions dins dell bloc.

Doncs bé, a l’hora d’escriure, tan podeu escriure articles (entrades) o pàgines. Aneu desant de tant en tant per no perdre la feina feta (botó Desa i continua editant), però penseu que no es veuran al bloc fins que ho publiqueu (botó Publica).Un cop publicat, tant els articles com les pàgines es poden modificar o eliminar. Només cal anar a Gestiona (articles o pàgines) i actuar.

Però…només podem escriure un text? Doncs, no. Tot allò que hem fet abans amb les diferents aplicacions web 2.0 (Slide, Deezer, Evoca, YouTube…) es pot ara inserir a una entrada o a una pàgina, perquè totes ens proporcionen un codi o “embed” que hem de copiar i enganxar després al nostre bloc. Mirem com fer-ho:

| View | Upload your own

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *