Diccionaris i enciclopèdies

Consorci per a la normalització lingüística

Recursos lingüístics en general i assessorament sobre la utilització de termes: lèxic i vocabulari extens dels diferents camps semàntics, topònims, fraseologia, models de documents en català, etc.

Diccionari català en línia

Diccionari en línia d’accés lliure que es troba a l’escriptori de l’edu365. Dóna informació lingüística d’ortografia i orientacions gramaticals de forma esquemàtica.

Diccionari multilingüe

Diccionari de la llengua catalana en línia, d’accés per a usuaris registrats, que es troba a l’escriptori de l’edu365 i amb equivalències en castellà, francès, anglès i alemany. Són necessàries el nom d’usuari i la contrasenya de l’XTEC.

DÍDAC

Diccionari escolar per a l’aprenentatge del català al’escola primària i primer cicle d’ESO. Es troba, també, a l’escriptori de l’edu365 i cal ser usuari registrat a l’XTEC.

Diccionaris especialitzats per matèries

Pertany a la Biblioteca UPF i presenta un recull d’enllaços a diferents diccionaris especialitzats en diversos idiomes.

Directori de webs del Google

Directori del Google on es mostren un recull de diccionaris bilingües i multilingües de la llengua catalana. Navega i ves a World>català>llengua catalana.

Enciclopèdia catalana

Des de l’escriptori de l’edu365 podeu anar directament a la Enciclopèdia Catalana en línia. És un servei per a usuaris registrats a l’XTEC i, per tant, cal entrar amb el nom d’usuari i contrasenya habituals.

Enciclonet

Enciclopèdia virtual en llengua castellana que ofereix també el portal de l’edu365 en el seu escritori. Cal usar el nom d’usuari i contrasenya.

Enciclopeadia Britannica School Edition

També per a usuaris registrats a l’XTEC podeu consultar aquí webs, revistes, diccionaris i activitats d’aprenentatge.

VIQUIPÈDIA

Enciclopèdia lliure on no és necessari estar registrat i on, a més, qualsevol usuari pot anar ampliant els termes o afegint-ne de nous.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *