Eines Office en línia: Google i Zoho

Entre la multitud d’aplicacions web que se’ns ofereixen per Internet, n’hi ha unes que són especialment útils i pràctiques. Es tracta de les eines office en línia, és a dir, dels paquets que integren un processador de textos, un full de càlcul i un editor de presentacions (i de vegades algunes eines més) amb l’avantatge de poder treballar des de qualsevol ordinador connectat a Internet, sense necessitat de tenir-les instal·lades a l’ordinador, i, a més, de poder compartir els documents. Veurem dos llocs on ens ofereixen aquests serveis en línia: Google i Zoho.

De tots els serveis que ens ofereix el Google,n’hi ha un que és particularment interessant. Es tracta del Docs, una eina on podem pujar o crear directament documents escrits, presentacions i fulls de càlcul:

docs.jpg

Bé, sense sortir del Google, ara anem per l’altre: el Zoho. No us espanteu perquè estigui en anglès. Després es pot canviar l’idioma. Feu clic a sign-up.jpgOmpliu el formulari i poseu el correu de Gmail.
UN CONSELL: feu servir el mateix nom d’usuari i contrasenya del Google.

Ara haureu de tornar al correu de Gmail on haureu rebut un missatge de Zoho que haureu d’obrir i fer clic al primer enllaç que hi trobareu per activar el compte i anar directament al vostre Zoho:

zoho.jpg

Des d’aquí podeu afegir informació i una foto vostra, si voleu. Però el més important és la llista que trobeu a la dreta: Zoho services. Fixeu-vos que es poden fer moltes coses. Entreu al Writer i aneu a Options i Language i escolliu Spanish. Ara la majoria de menús us sortiran ja en castellà. Després fareu el mateix amb les altres aplicacions a les quals podeu accedir des del menú Pasar a.

El més interessant d’aquestes aplicacions és que en totes dues us permeten compartir els documents, només com a lectura o amb permís per escriure-hi. D’aquesta manera es pot fer un treball de forma col•laborativa entre els membres d’un grup, la qual cosa pot resultar molt útil, en els nivells més alts de primària, a l’hora de fer un treball en grup de manera virtual, sense necessitat de reunir-se físicament en un lloc.

En el Google:

compartir_g.jpg

En el Zoho:

compartir_z.jpg

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *