Erasmus+ logo contest

Benvolgudes families,

ja tenim els logos guanyadors de cada país. Ara tornem a necessitar la vostra ajuda per votar el logo que ha de representar el nostre projecte Erasmus+ “On the Road of Exile”. Ens Ajudeu? Teniu de temps fins divendres 15 de desembre. Gràcies per avançat!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Erasmus+ logo competition

Benvolgudes families,

com sabeu aquest any hem encetat un nou projecte Erasmus+ anomenat “On the Road of Exile”. Com a part de les activitats que desenvolupem al centre, els i les nostres alumnes han creat diferents logos per representar el projecte. A classe han fet una sel·lecció, però ara necessitem la vostra ajuda per tal d’escollir els tres millors logos que participaran a la competició internacional amb la resta de països socis. Ens ajudeu? Només heu d’escollir el logo que creieu que representa millor el projecte i enviar la resposta.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Primera reunió transnacional Projecte Erasmus

Benvolgudes families,

els passats 9 i 10 d’octubre l’escola va acollir mestres de Finlàndia, Països Baixos, Suècia i Grècia. Aquests docents es van traslladar al nostre centre durant dos dies per poder planificar el que es el nou projecte Erasmus Ka219 (antic Comènius) que el centre coordina.

Aquest projecte, que duu per títol “On the Road of Exile” tracta sobre els refugiats i sobre la importància de l’Educació Emocional a les escoles. Durant dos cursos, 2017-2018 i 2018-2019, el nostre centre, juntament amb les escoles de Finlàndia, Països Baixos, Suècia i Grècia, desenvoluparem una sèrie d’activitats conjuntes i en determinades dates ens desplaçarem amb alguns alumnes a aquests països, per tal de dur a terme altres activitats in situ. A finals del curs vinent, seran els i les alumnes d’aquestes escoles qui vindran a Lliçà.

Us deixem un vídeo creat per l’escola de Grècia en el qual podeu veure algunes fotos de les reunions de treball i algunes de les nostres alumnes que van oferir als mestres europeus un esmorzar casolà preparat juntament amb les seves families.

Video

Us anirem informant sobre les activitats més endavant, però ens podeu seguir a Twitter, Facebook i Instagram.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Calendari escolar Curs 2017 – 2018

Screenshot 2017-10-06 16.22.36

Publicat dins de General | Deixa un comentari

COMUNICAT DE LES DIRECCIONS

Benvolguts i benvolgudes,

Us fem arribar el text aprovat pel plenari de directors i pel claustre del Rosa Oriol Anguera, perquè en tingueu coneixement.
No pretenem posicionar políticament l’escola, ni considerem que el text sigui ofensiu per a ningú, només defensem aquells valors que creiem que hem de fomentar des de l’escola per a una societat més justa.

Claustre escola Rosa Oriol Anguera

COMUNICAT DEL PLENARI DE LES DIRECCIONS DE LES ESCOLES DE MARESME – VALLÉS ORIENTAL REUNITS A MATARÓ A DIA 21 DE SETEMBRE DE 2017 DAVANT DELS GREUS ESDEVENIMENTS QUE ESTAN TENINT LLOC A CATALUNYA
Les darreres hores i dies hem vist com han estat vulnerats els nostres drets fonamentals.
Hem vist com les forces i cossos de seguretat de l’Estat irrompien en impremtes, regiraven la nostra correspondència, intimidaven els diaris, assaltaven les Conselleries i detenien a treballadors i representants públics.
Hem vist com la llibertat d’expressió, el dret a decidir, el dret a pensar, el dret a ser lliure s’han anat coartant i esmicolant davant nostre.
Per tot això, les direccions de les escoles dels Serveis Territorials del Maresme – Vallès Oriental, i el claustre de la nostra escola, per unanimitat, volem manifestar la nostra indignació i rebuig absolut a la situació que estem vivint. La nostra tasca ens implica en la formació de ciutadania crítica i proactiva fonamentada en els valors democràtics del respecte, l’entesa, el diàleg i la llibertat.
No podem restar en silenci i mantenir-nos-en al marge i denunciem la deriva autoritària del govern central i fem la petició de retorn al diàleg i al respecte dels drets fonamentals.
Per tot plegat volem manifestar el nostre suport al govern, als representants de les institucions catalanes, al Departament d’Ensenyament i a tota aquella gent que treballa per garantir tots aquells drets que ara esta fortament amenaçats.
Només des de la llibertat i el respecte a les persones i a les idees, és possible educar als nostres infants i joves per tal que esdevinguin autèntics ciutadans solidaris, respectuosos i compromesos amb els altres.
Reunits a Mataró, 21 de setembre de 2017.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

COMENÇA EL CURS 2017- 2018

Famílies, el setembre ha arribat i l’escola torna a obrir les seves portes!!

Us esperem amb energia renovada i amb ganes de saber com us ha anat l’estiu.

bona_redu

Publicat dins de General | Deixa un comentari

S’ACABA LA II EDICIÓ DEL PROGRAMA LECXIT

Finalitza la segona edició del programa LEXCIT a la biblioteca de la nostra escola.

A l’acte hi ha assistit el regidor d’educació, Franc Sanchez, l’assessor LIC del serveis Vallès Oriental IV, Josep Vila, la direcció del centre i els mentors voluntaris i els alumnes.

LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill, la fundació la Caixa i el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de l’èxit en la lectura i la comprensió lectora.

Agrair especialment als mentors, que sense ells seria impossible portar a terme aquest projecte i animar a tenir nous voluntaris pel curs vinent.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’ESCOLA VERDA ESTÀ ACTIVA!!

ENGUANY, EL GRUP DE DELEGATS DEL MEDI AMBIENT, ALUMNES DE LES CLASSES DES DE 3R FINS A 6È, HAN FET DIVERSES ACTUACIONS RELACIONADES AMB EL PROJECTE D’ESCOLA VERDA.
HAN PARTICIPAT EN LA CREACIÓ DE LA BIODIVERSITAT QUE NECESSITA UN HORT ECOLÒGIC PLANTANT ESPÈCIES QUE AJUDEN A ATREURE INSECTES BENEFICIOSOS QUE S’ALIMENTEN DE LES PLAGUES.
TAMBÉ HAN PARTICIPAT A UN TALLER DE CAIXES NIU QUE HAN REALITZAT EL GRUP ORNITOLÒGIC DEL TENES (GOT).
ESTEM CONTENTS D’INFORMAR-VOS QUE A L’ESCOLA HEM PENJAT 4 CAIXES NIUS. DUES AL BOSQUET I DUES PROP DE LES PORTES D’ENTRADA.
A L’OCTUBRE PODREM COMPROVAR SI HAN ESTAT OCUPADES!

PER VEURE LES IMATGES CLICA L’ENLLAÇ DE SOTA

https://goo.gl/photos/Cb1LQNxczVSfxPKv6

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

2n DIA A LA FARGA

Aquest matí ens hem llevat uns una mica més d’hora que els altres. Quan tots érem ben desperts hem fet un bon esmorzar i de nou als tallers.
Hem preparat unes pizzes boníssimes cuites al forn de llenya amb en Conrad i la Imma, hem conegut les propietats dels diferents fangs al taller d’argila i relaxació amb l’Anna i la Irene, a la granja hi hem anat amb en Vicenç on hem fet les tasques pròpies de grangers i amb el Pedro hem après a fer paper reciclat. A la tarda amb el Vicenç i el Pedro hem conegut diferents plantes aromàtiques amb les que hem fet una bona col.lecció de perfums.
Al llarg del dia tenim estones de joc lliure en uns prats fantàstics on podem jugar a pilota, saltar a corda, córrer, gronxar-nos,… Ens ho estem passant molt bé!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

COLÒNIES A LA FARGA DEL MONTSENY

Hola a tots,
Avui ha estat el nostre primer dia de colònies. En arribar a la casa mestres, nens i nenes de 2n i 4t ens hem instal.lat, hem descobert la casa i el seu entorn.
A la tarda, amb els monitors, hem iniciat els tallers que anirem fent durant l’estada.
Al llarg del dia hem viscut un munt d’emocions i el bon temps ens hi acompanya.

BBB

Ens hem guanyat el berenar!

Publicat dins de General | Deixa un comentari