Segell de Qualitat eTwinning

El nostre projecte eTwinning “Happily and Healthily ever after” desenvolupat juntament amb socis de diferents països (Polònia, Itàlia, Malta, Romania, Grècia i Estònia), ha rebut el Segell de Qualitat. en aquest projecte es treballen les competències en comunicació en llengües estrangera (anglès com a llengua vehicular), digital, cíviques i socials entre d’altres. Té com a objectiu millorar la salut de l’alumnat participant, conscienciant de la importància d’uns hàbits de vida saludables. Per això, a través de diferents activitats, intercanvien informació sobre diferents aspectes relacionats amb aquest tema amb els altres socis participants.

A la foto podeu veure els nostres alumnes amb els seus diplomes! Enhorabona, noies i nois!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CALENDARI ESCOLAR

Publicat dins de General | Deixa un comentari

COMENÇA EL NOU CURS

Aquest matí han arribat els vostres fills i filles a l’escola.  Portaven posats un gran somriure, una mica de vergonya i molta il·lusió i energia. No hi ha millor manera de començar el curs!!!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Erasmus+: Ajut a Proactiva Open Arms

Una de les activitats del projecte Erasmus+ “On the Road of Exile” en el qual participa el centre,  es centra en l’ajuda a diferents ONG dirigides a aquests col·lectius. Com ja sabeu, durant el tercer trimestre l’ONG Proactiva Open Arms, ens va visitar al centre per explicar-nos més sobre la seva tasca al Mediterrani ajudant immigrants i refugiats de diversa procedença.

Així doncs, les i els alumnes de sisé, van decidir que la millor manera de poder ajudar l’ONG era recaptant donatius. Primer van crear diferents xapes i punts de llibre i l’ùltim dia de curs, durant la festa que ofereix l’AMPA, van oferir-les a les famílies i van aconseguir recaptar un total de 127€.  Moltes gràcies a totes i tots els que vàreu participar per fer-ho possible.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CLOENDA PROGRAMA LECXIT

La tercera edició del programa LECXIT arriba a la seva fi!

A la biblioteca del nostre centre es va fer entrega del diploma acreditatiu i d’un obsequi als participants.  A l’acte hi van assistir els quatre mentors voluntaris, els alumnes,  l’alcalde del municipi,  la tècnica auxiliar d’educació i el director de l’escola.

LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill, la fundació la Caixa i el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de l’èxit en la lectura i la comprensió lectora.

Agrair especialment a les mentores i mentors la seva tasca; sense ells seria impossible portar a terme aquest projecte.  Volem animar-vos a participar com  a voluntaris el curs vinent.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Proactiva Open Arms ens visita al centre

Avui, com a part de les activitats del nostre projecte Erasmus+ “On the Road of Exile”, ens ha visitat a l’escola la ONG Proactiva Open Arms.

Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre la principal missió de la qual és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles.

Es dediquen a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú explica.

En Rubén, un voluntari que treballa a l’ONG des de fa una mica més d’un any i que ha participat en 7 rescats marítims, ens ha explicat la feina que fan i ens ha fet reflexionar sobre els moviments migratoris històrics i actuals. Ha estat una tarda molt profitosa i en la qual hem pogut dir la nostra i aclarir molts dubtes.

Us deixem un vídeo on podeu veure algunes fotos d’aquesta tarda. Si voleu saber més sobre Proactiva Open Arms, feu click al següent link.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Erasmus+: Cançò col·laborativa

Benvolgudes familes, volem compartir amb vosaltres un vídeo de la cançò col·laborativa que els alumnes de la nostra escola han preparat amb l’ajuda de la mestra de música, la Izas.

Els participants en la mobilitat a Grècia, van compartir escenari amb els infants de Finlàndia, Suècia, Països baixos i Grècia per cantar aquesta cançò de Michael Jackson, Heal the world. En aquest vídeo, els veieu a l’assaig general, hores abans de cantar davant més de dues-centes persones, al Teatre de Chrysoupoli.

Recordeu que podeu serguir-nos al blog del projecte i a les xarxes socials. Els enllaços els trobareu a la pestanya Erasmus+ Ka2.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Celebrem el dia d’eTwinning

El passat dia 9 de maig es va celebrar el dia d’eTwinning i el final de la campanya de primavera. Todas i tots els eTwinners ens vam animar a participar-hi i celebrar el tema anual d’eTwinning, el patrimoni cultural.

Per festejar eTwinning i el patrimoni cultural als centres educatius d’arreu d’Europa,  els estudiants van recrear una peça artística europea a la seva elecció. A l’escola vam seleccionar l’obra d’art fent servir els recursos d’Europeana. Es podria tractar d’una pintura europea famosa o una altra obra d’art del nostre entorn local. Les obres les vam representat creant 1 tableau vivant. Algunes obres les vam crear a l’escola i desprès els alumnes les han continuat a casa. Voleu veure el resultat? Mireu el padlet que us hem preparat!

Made with Padlet
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Erasmus+: Mobilitat a Grècia dia 5

L’últim dia de mobilitat a Grècia els nens i les nenes participants van anar a l’escola on vam realitzar les últimes activitats programades. La primera d’elles era una història col·laborativa en la qual per grups havien d’escriure per torns creant el viatge d’un refugiat.

En la següent activitat, els alumnes havien de reconèixer els diferents tipus d’immigrants o refugiats d’una sèrie d’exemples donats online per material creats per ACNUR.

La última de les activitats tornava a presentar diferents situacions en les que refugiats intentàven entrar en diferents illes on, depenent de les instruccions rebudes, volien o no volien acollir-los i posteriorment els que representaven refugiats, havien d’explicar com es sentien.

També vam avaluar les activitats del projecte i la mobilitat a Grècia.

El nostre viatge va arribar també a la seva fi aquell mateix dia, per tant, els nens i nenes de l’escola de Nea Karyà es van acomiadar de nosaltres. Va ser un acomiadament molt emotiu. Serem amics per sempre!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Erasmus+ Mobilitat a Grècia dia 4

Els nens i nenes que participen a la mobilitat a Grècia del nostre projecte Erasmus+ Ka2 “On the Road of Exile” han tingut un dia molt intens però també molt divertit.

Al matí, hem anat a l’escola de Nea Karya on hem participat en diverses activitats relacionades amb el projecte. En una hem jugat al joc Against All Odds d’ACNUR, on joc on els infants s’ha de posar a la pell d’una persona que busca asil en un país i solucionar tota una sèrie de problemes amb els que es troben diàriament els refugiats en els seus viatges en busca d’una vida segura.

En una altra activitat, els infants s’han repartit en 4 grups representant 4 illes. Aquestes illes volíen o no acollir refugiats (les intruccions es donaven en secret un cop fets els grups). Uns altres infants representaven els refugiats i havien de buscar l’illa que crèien que els acolliria, però no totes ho farien. Els nens han explicat les seves sensacions en ser acollits o refusats a entrar en l’illa que havien escollit.

En la última de les activitats els infants han vist uns vídeos sobre l’equip olímpic de refugiats dels passats jocs a Río. Després havien de crear slógans que crèien que els podrien representar.

Després els nens i nenes de l’escola grega ens han ofert una sèrie de mostres de balls i representacions de jocs tradicional. Nosaltres hem ballat un ball de bastons on també han participat 5 nens de l’escola de Nea Karya. L’escola finesa també ens ha ensenyat el seu ball tradicional i ens hem anat afegint al ball.

Els pares i les mares de l’escola ens han preparat una barbacoa de souvlakia per desprès de la festa, hmmmmm, què bo!!!

Després de dinar, les famílies ens han portat a la platja de Keramotí, on ens esperàven la resta de companys dels altres països i hem passat la tarda jugant a jocs de platja i banyant-nos… Quin dia!!!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari