Calendari escolar Curs 2017 – 2018

Screenshot 2017-10-06 16.22.36

Publicat dins de General | Deixa un comentari

COMUNICAT DE LES DIRECCIONS

Benvolguts i benvolgudes,

Us fem arribar el text aprovat pel plenari de directors i pel claustre del Rosa Oriol Anguera, perquè en tingueu coneixement.
No pretenem posicionar políticament l’escola, ni considerem que el text sigui ofensiu per a ningú, només defensem aquells valors que creiem que hem de fomentar des de l’escola per a una societat més justa.

Claustre escola Rosa Oriol Anguera

COMUNICAT DEL PLENARI DE LES DIRECCIONS DE LES ESCOLES DE MARESME – VALLÉS ORIENTAL REUNITS A MATARÓ A DIA 21 DE SETEMBRE DE 2017 DAVANT DELS GREUS ESDEVENIMENTS QUE ESTAN TENINT LLOC A CATALUNYA
Les darreres hores i dies hem vist com han estat vulnerats els nostres drets fonamentals.
Hem vist com les forces i cossos de seguretat de l’Estat irrompien en impremtes, regiraven la nostra correspondència, intimidaven els diaris, assaltaven les Conselleries i detenien a treballadors i representants públics.
Hem vist com la llibertat d’expressió, el dret a decidir, el dret a pensar, el dret a ser lliure s’han anat coartant i esmicolant davant nostre.
Per tot això, les direccions de les escoles dels Serveis Territorials del Maresme – Vallès Oriental, i el claustre de la nostra escola, per unanimitat, volem manifestar la nostra indignació i rebuig absolut a la situació que estem vivint. La nostra tasca ens implica en la formació de ciutadania crítica i proactiva fonamentada en els valors democràtics del respecte, l’entesa, el diàleg i la llibertat.
No podem restar en silenci i mantenir-nos-en al marge i denunciem la deriva autoritària del govern central i fem la petició de retorn al diàleg i al respecte dels drets fonamentals.
Per tot plegat volem manifestar el nostre suport al govern, als representants de les institucions catalanes, al Departament d’Ensenyament i a tota aquella gent que treballa per garantir tots aquells drets que ara esta fortament amenaçats.
Només des de la llibertat i el respecte a les persones i a les idees, és possible educar als nostres infants i joves per tal que esdevinguin autèntics ciutadans solidaris, respectuosos i compromesos amb els altres.
Reunits a Mataró, 21 de setembre de 2017.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

COMENÇA EL CURS 2017- 2018

Famílies, el setembre ha arribat i l’escola torna a obrir les seves portes!!

Us esperem amb energia renovada i amb ganes de saber com us ha anat l’estiu.

bona_redu

Publicat dins de General | Deixa un comentari

S’ACABA LA II EDICIÓ DEL PROGRAMA LECXIT

Finalitza la segona edició del programa LEXCIT a la biblioteca de la nostra escola.

A l’acte hi ha assistit el regidor d’educació, Franc Sanchez, l’assessor LIC del serveis Vallès Oriental IV, Josep Vila, la direcció del centre i els mentors voluntaris i els alumnes.

LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill, la fundació la Caixa i el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de l’èxit en la lectura i la comprensió lectora.

Agrair especialment als mentors, que sense ells seria impossible portar a terme aquest projecte i animar a tenir nous voluntaris pel curs vinent.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’ESCOLA VERDA ESTÀ ACTIVA!!

ENGUANY, EL GRUP DE DELEGATS DEL MEDI AMBIENT, ALUMNES DE LES CLASSES DES DE 3R FINS A 6È, HAN FET DIVERSES ACTUACIONS RELACIONADES AMB EL PROJECTE D’ESCOLA VERDA.
HAN PARTICIPAT EN LA CREACIÓ DE LA BIODIVERSITAT QUE NECESSITA UN HORT ECOLÒGIC PLANTANT ESPÈCIES QUE AJUDEN A ATREURE INSECTES BENEFICIOSOS QUE S’ALIMENTEN DE LES PLAGUES.
TAMBÉ HAN PARTICIPAT A UN TALLER DE CAIXES NIU QUE HAN REALITZAT EL GRUP ORNITOLÒGIC DEL TENES (GOT).
ESTEM CONTENTS D’INFORMAR-VOS QUE A L’ESCOLA HEM PENJAT 4 CAIXES NIUS. DUES AL BOSQUET I DUES PROP DE LES PORTES D’ENTRADA.
A L’OCTUBRE PODREM COMPROVAR SI HAN ESTAT OCUPADES!

PER VEURE LES IMATGES CLICA L’ENLLAÇ DE SOTA

https://goo.gl/photos/Cb1LQNxczVSfxPKv6

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

2n DIA A LA FARGA

Aquest matí ens hem llevat uns una mica més d’hora que els altres. Quan tots érem ben desperts hem fet un bon esmorzar i de nou als tallers.
Hem preparat unes pizzes boníssimes cuites al forn de llenya amb en Conrad i la Imma, hem conegut les propietats dels diferents fangs al taller d’argila i relaxació amb l’Anna i la Irene, a la granja hi hem anat amb en Vicenç on hem fet les tasques pròpies de grangers i amb el Pedro hem après a fer paper reciclat. A la tarda amb el Vicenç i el Pedro hem conegut diferents plantes aromàtiques amb les que hem fet una bona col.lecció de perfums.
Al llarg del dia tenim estones de joc lliure en uns prats fantàstics on podem jugar a pilota, saltar a corda, córrer, gronxar-nos,… Ens ho estem passant molt bé!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

COLÒNIES A LA FARGA DEL MONTSENY

Hola a tots,
Avui ha estat el nostre primer dia de colònies. En arribar a la casa mestres, nens i nenes de 2n i 4t ens hem instal.lat, hem descobert la casa i el seu entorn.
A la tarda, amb els monitors, hem iniciat els tallers que anirem fent durant l’estada.
Al llarg del dia hem viscut un munt d’emocions i el bon temps ens hi acompanya.

BBB

Ens hem guanyat el berenar!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PORTES OBERTES 2017

Per tal que pogueu visitar l’escola  i el seu projecte educatiu us esperem a la Jornada de Portes Obertes  el 13 de març de 17h a 19h.   Aquest dia els mestres us mostrarem les instal.lacions i informarem de les característiques i serveis del centre.

Al finalitzar la visita podreu demanar dia i hora per fer la preinscripció del vostre fill/a.

U s   h i   e s p e r e m!

IMG_9452

Per a qualsevol informació podeu trucar-nos al 938435725

http://familiaiescola.gencat.cat/ca/escolaritat/serveis-tramits/preinscripcio-matricula/

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EL CARNESTOLTES JA HA ARRIBAT A L’ESCOLA

Avui ens ha visitat un personatge que tots esperàvem. El Rei de la FESTA, la GRESCA i la XERINOL.LA: en CARNESTOLTES!

 Aquest matí tots duiem el pijama per tal de rebre’l tal i com  ell ens havia demanat. Durant la setmana seguirem els seus manaments i divendres celebrarem tots junts la FESTA de DISFRESSES. img_0837-iao img_0840-iao

Publicat dins de General | Deixa un comentari

HEM INICIAT EL LECXIT

Un curs més, gràcies als voluntaris,  hem començat el programa d’acompanyament lector “LECXIT”.  L’objectiu d’aquest programa és incrementar l’èxit educatiu dels nens treballant la lectura de manera lúdica i amena.

Si vols acompanyar i encomanar les ganes de llegir posa’t en contacte amb l’escola.

Aprofitem aquest espai per agrair el voluntariat dels nostres mentors.

img_0877

Publicat dins de General | Deixa un comentari