LA MATERNITAT D’ELNA PROTAGONISTA DEL DIA DE LA DONA A FOLGUEROLES

Aquest any, en el marc de la celebració del dia Internacional de la Dona, el Grup de Català de majors de 60 anys de Folgueroles amb el suport de l’Ajuntament va retre un petit homenatge a una dona exemplar: Elizabeth Eidenbenz .

La protagonista de la història, una jove infermera suïssa, va treballar en favor de la pau i la llibertat durant la guerra civil espanyola. Un cop acabada, i enmig de l’èxode republicà cap a França, va fundar la Maternitat Suïssa a la vila d’Elna (al Rosselló francès). Aquella va ser la darrera parada d’un final de trajecte per a molts, però tot i així, Elizabeth va aconseguir que aquell indret fos una illa de pau enmig d’aquell infern. Prova d’això són els els cinc-cents noranta-set nens que hi van néixer mentre va romandre oberta. Una història amb final feliç sens dubte, però no per això deixa de ser colpidora.

La Maternitat d’Elna és el llibre que testimonia l’aventura personal d’una dona valenta que va apostar per la vida en les condicions més adverses d’aquest trist capítol de la nostra història recent. Escrit per Asumpta Montellà, la qual ens va obsequiar amb una magnífica conferencia al Centre Cultural el passat 12 de març, treu de l’anonimat als protagonistes d’aquesta història: a la mateixa Elisabeth, a les mares que van donar llum a la Maternitat i als fills nascuts en aquest període. Una mateixa història testimoniada des de tres punts de vista diferents que convida a una reflexió profunda.

Per aquest motiu us en recomanem la lectura: La Maternitat d’Elna d’Assumpta Montellà – Ed. Ara Llibres

Enviat per Gemma Blanch

Visiteu el Blog d’Assumpta Montellà: http://sentimentsaflordepell.blogspot.co…

Us agradarà veure la crònica que fa de la seva conferència a Folgueroles.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *