FELIZ NAVIDAD

BON NADAL!

feliz-navidad

 

A classe d’Història a 4t d’ ESO, en acabar el tema de la Primera Guerra Mundial, la nostra professora Conxita ens ha passat la pel·lícula: Feliz navidad.

La pel·lícula tracta sobre la Primera Guerra Mundial. Hi havia dos bàndols: el dels alemanys i el dels francesos i escocesos que eren aliats. Els dos bàndols són a les seves trinxeres (a França). La Nit de Nadal de 1914 es produeix un alto al foc  i els soldats dels dos bàndols confraternitzen. Quan es produeix aquest fet tots els soldats (alemanys, francesos i escocesos) surten de les trinxeres, parlen, comparteixen el menjar i la beguda, intercanvien fotografies… Per aquest motiu, quan els comandaments d’ambdós bàndols se n’assabenten, els castiguen a tots.

Són dues les seqüències de la pel·lícula que més m’han impressionat. La primera és quan l’oficial alemany avisa els francesos i escocesos de l’atac de l’artilleria alemanya i els dona refugi a la seva trinxera. Crec que això simbolitza la relació que havien fet durant la Nit de Nadal i també perquè és un gest molt humà per part dels alemanys, tot i estar en guerra.

La segona seqüència que m’ha marcat és el partit de futbol que juguen fora de les trinxeres alemanys contra francesos i escocesos; ho he trobat molt surrealista, però alhora molt humà.

Crec que el veritable tema de la pel·lícula és que fins i tot en una guerra es pot crear un  vincle d’amistat entre ciutadans de països enemics i que en una guerra no hi ha soldats “bons “ o  “dolents”.

La pel·lícula m’ha agradat molt i m’ha ajudat a entendre el patiment, dolor i tristesa que provoca una guerra; guerra que provoquen els governs, però que la viuen soldats anònims innocents.

MARIA SANCHA 4t ESO A

 

 

Deixa un comentari