HOTEL RUANDA

RUANDA 

 HOTEL RUANDA

 

  1. Quin és l’origen del conflicte que presenta la pel·lícula?
  2. Quines actituds humanes (positives i negatives) es veuen reflexades?
  3. Intenta descriure la personalitat i la manera de fer del protagonista de la pel·lícula (mínim 10 línies).
  4. Quin valor donen els hutus a la vida dels tutsis? Intenta defensar que la vida de qualsevol persona té el mateix valor que la d’una altra persona, encara que siguin d’ètnies, races, religions, classes socials, etc, diferents, i encara que en el passat hagin tingut problemes.(mínim 20 línies)
  5. Recorda el comentari que fa un dels periodistes quan diu que a Europa la gent veurà la notícia però seguirà sopant. Com reacciona el gerent de l’hotel? Creus que el periodista té raó? Com reaccionem nosaltres quan, mentre sopem, ens expliquen que hi ha un conflicte en algun país del Tercer món i que hi ha milers de morts?
  6. Al final de la pel·lícula ens diuen que la família protagonista va emigrar a Bèlgica. Els seus fills i les seves nebodes van estudiar en una escola belga amb companys de classe belgues, no deuen ser gaire més grans que tu. Imagina que són els teus companys de classe. Creus que podrien tenir problemes d’integració pel fet de ser africans? Després del que has vist que han passat al seu país, creus que es mereixen que en el país d’ acollida se’ls margini? Penses que nosaltres ens podríem arribar a fer una idea del que han hagut de passar? Per què?
  7. En el nostre país hem aconseguit no haver de viure amb por. Creus que som conscients d’aquest fet? Què ens fa por en la nostra societat? Fes-ne una valoració.
  8. Comenta aquells aspectes de la pel·lícula que vulguis ressaltar per algun motiu.

Deixa un comentari