ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA 2015

Enguany, amb els alumnes de 3r i 4t de l’ ESO del Col·legi Santa Maria-Manyanet- de Blanes hem treballat les Eleccions al Parlament de Catalunya 2015.

Prenent l’actualitat política del moment, hem volgut aprofitar un fet tan important com aquest, per acostar l’alumnat de tercer i quart d’ ESO a la societat, a la vida política, al seu entorn, i despertar-los la consciència democràtica. L’objectiu de l’experiència didàctica ha estat fomentar la pràctica i l’aprenentatge dels valors democràtics. Aquesta experiència didàctica els ha portat a conèixer la vida política, els partits polítics, els candidats, els programes electorals… d’una manera més dinàmica, competencial i enriquidora.

Els alumnes han realitzat un seguit d’activitats sobre els partits polítics i la campanya electoral. Repartits en grups i assignat un partit polític a l’atzar, han recollit  informació a Internet i han visitat les seus locals dels partits.

I per tancar la feina que els estudiants de secundària han fet, hem demanat la col•laboració dels 8 partits polítics que tenen regidors a l’Ajuntament de Blanes. La nostra proposta  ha estat la de fer una Taula Rodona.

L’objectiu ha estat que els nostres estudiants hagin pogut aprendre de manera pràctica l’organització política del nostre país i el funcionament d’uns comicis de primera mà, de la mà de polítics.

La data triada ha estat el dijous 24 de setembre a les 16 h a l’Auditori del col•legi. Ens han acompanyat:

Sr. Miquel Lupiáñez : Partit dels Socialistes de Catalunya.

Sra. Natàlia Figueras i Albert Sanz: JUNTS PEL SÍ

Srs. Joan Salmerón i Jordi Urgell:  Catalunya Sí que es pot

Sr. Francesc Rufs: CUP

Sr. Salvador Tordera: PP

Entre el públic, també ens acompanyaven els Srs. Quim Torrecillas, Joel Comas, Aitor Roger i Àngel Canosa de Junts pel Sí, i la Sra. Dolors Rubio de Catalunya Sí que es pot. Ciutadans ha excusat la seva presència.

Els nostres polítics municipals han presentat als estudiants de secundària el programa de la seva candidatura i, després, s’ha obert un debat amb el públic. Els nostres convidats han respost les preguntes dels joves que s’han mostrat molt interessats.

Ha estat una gran jornada de democràcia, participació i educació.

Gràcies a tots els alumnes per la feina feta i als polítics, moltes gràcies, per la seva participació i col·laboració.