Arxiu de la categoria: 2n ESO

LAPBOOKS PER REPASSAR

El curs passat, a causa del confinament per culpa del maleït covid-19, a Socials no vam poder acabar tot el temari. Així que enguany, hem començat el nou curs repassant el darrer tema de l’any passat, la cultura i civilització a l’antiga Roma.

A segon d’ESO ho hem fet elaborant un lapbooks que després hem presentat a classe als nostres companys i companyes.

En grups cooperatius ens hem repartit els temes entre les dues classes. Cap tema s’ha repetit i hem après coses tan diverses com les etapes històriques de Roma, l’exèrcit, la família, els àpats, les ciutats, les cases…

Us convidem a entrar a youtube i veure el nostre treball:

VITRALLS GÒTICS

Som a l’època de les grans catedrals gòtiques, amb les seves altes i primes parets, plenes d’obertures que s’ompliran de… vitralls de colors.

Cada grup cooperatiu tenimassignada una de les finestres de la classe.

Primer, cada membre del grup ha fet a la seva llibreta de Socials, l’esborrany del disseny del dibuix. Després, en grup, hem compartit els nostres dibuixos i hem decidit plegats quin disseny escollim. Junts hem parlat, l’hem modificat…

Sobre una cartolina negra, hem marcat el nostre dibuix i hem començat a retallar.

Quan ja hem tingut el nostre dibuix retallat, hem començat a enganxar paper transparent de colors.

També hem fet sobre un rectangle en cartolina negra la sanefa de la part inferior de la finestra de la classe.

Tots hem estat creatius i originals, però sense oblidar mai que són les finestres d’una catedral gòtica.

GIRONA MEDIEVAL

A Secundària hem fet la sortida cultural del segon trimestre i els de 2n d’ ESO hem visitat Girona, per completar tot el que estem aprenent i treballant a Socials sobre la Història medieval.

                     

Hem visitat Sant Pere de Galligans, la Catedral de Girona, el Call jueu…

El nostre professor Pau Gerez és qui s’ha encarregat de preparar i fer-nos la visita, perquè és un gran coneixedor de la història de la ciutat de Girona.

El dia, plujós, no ens ha acompanyat gaire; però, tot i així tornem a casa amb la motxilla plena d’ Història, anècdotes i nous aprenentatges.

 

 

 

BLANDA, la Blanes medieval

A 2n treballem tot el curs la Història medieval. Aquestes últimes setmanes abans de les vacances de Setmana Santa hem treballat la ciutat medieval: com era, quins edificis tenia, com eren els seus habitants, en quins barris vivien…

I, per completar el tema, hem sortit a conèixer com era Blanes a l’ època medieval. Hem fet el recorregut del perímetre que tenia la muralla, hem visitat la parròquia de Santa Maria, hem vist l’antic palau dels Vescomtes de Cabrera, la font gòtica …

També s’apren fora de l’aula!

APADRINEM EL NOSTRE PATRIMONI: CASTELL i ERMITA DE SANT

Enguany, del 9 al 18 de novembre, se celebra arreu de  Catalunya la 23a Setmana de la Ciència. Es fan un munt d’activitats de divulgació científica: exposicions, xerrades, jocs, tallers científics…

Els temes principals de l’edició d’aquest any són el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea; la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català, celebració promoguda per la Generalitat de Catalunya; i la figura de l’important físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, promoguda pel Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia, EspaiNano.

A la nostra escola, tots els alumnes de secundària, de 1r a 4t d’ESO realitzem moltes activitats aquesta setmana. Els de 2n d’ ESO prenem com a eix de treball l’ Any Europeu del Patrimoni Cultural i fem el projecte interdisciplinar Apadrinem el nostre patrimoni: castell i ermita de Sant Joan.

Podeu seguir totes les nostres activitats al bloc del projecte:

https://sites.google.com/blanes.manyanet.org/apadrinament-sant-joan

 

ISLAM i AL-ÀNDALUS

A 2n d’ ESO hem treballat el naixement de l’ Islam, la seva expansió i la conquesta i domini d’ Al-Àndalus.

Hem realitzat una paleta d’intel·ligències múltiples amb activitats molt diverses.

L’activitat de la intel·ligència visual-espacial consistia en realitzar un còmic que resumís tota la història de l’imperi islàmic en vinyetes.

Aquí en teniu unes quantes dels nostres artistes.

VITRALLS GÒTICS

A 2n d ‘ESO hem acabat el curs treballant l’art gòtic.  El nostre últim projecte de comprensió a Socials ha estat el de convertir les finestres de les nostres aules en autèntics vitralls gòtics com si les nostres classes fossin una catedral medieval.

Hem deixat volar la nostra imaginació i la nostra creativitat i aquest ha estat el resultat.

 

LA BLANES MEDIEVAL

Els alumnes de 2n d’ESO vam sortir “de passeig” per Blanes per descobrir els racons i indrets medievals de la nostra vila.

La nostra professora ens va fer la descoberta de la història medieval. Vam passejar pel perímetre que feia la muralla medieval de Blanes i vam anar descobrint, coneixent i comentant els llocs més històrics i emblemàtics del nostre municipi: el portal de mar, les antigues muralles, la font gòtica, el palau dels Vescomtes de Cabrera i la Parròquia Santa Maria de Blanes.