No esmorzar augmenta el risc de diabetis tipus 2

Les persones que se salten aquest important àpat, el primer del dia, pateixen retrocessos en els nivells d’estat d’ànim, la memòria i l’energia, segons indiquen diferents estudis. També són més propensos a guanyar pes, en part a causa dels excesos que es produeixen en els altres àpats del dia. La investigació sobre els hàbits de les persones que participen en el National Weight Control Registry, un estudi a llarg termini als Estats Units, mostra que al voltant del 80 per cent de les persones esmorzen cada dia.

Noves investigacions suggereixen, a més, un altre avantatge d’esmorzar: redueix el risc de diabetis tipus 2. Ho indica un estudi publicat en la darrera edició del ‘American Journal of Clinical Nutrition’, en el que els investigadors han seguit 29.000 homes durant 16 anys, i han registrat la seva dieta, l’exercici, les taxes de malaltia i altres marcadors de la salut. Al voltant de 2.000 d’ells van desenvolupar diabetis tipus 2 al llarg de l’estudi. Van veure que els que ometien l’esmorzar amb regularitat tenien un risc un 21 per cent major de desenvolupar diabetis que aquells que habitualment menjaven al matí.

Altres estudis anteriors també han trobat una relació entre saltar l’esmorzar i un major risc de diabetis tipus 2. Si bé no està clar el per què d’aquesta relació, alguns científics sospiten que un dinar del matí ajuda a estabilitzar el sucre en la sang durant el dia. Altres recerques mostren que el consum d’una major proporció de calories durant altres hores del dia, especialment els hidrats de carboni, té un impacte perjudicial sobre el sucre de la sang i els nivells d’insulina.

(Notícia sencera)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i X/Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO), i també a Bluesky (@rfranklinbloc.bsky.social i @geologia4teso.bsky.social). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *