Els sons de les balenes revelen on tenen la llar

captura-de-pantalla-2011-03-21-a-las-1147561L’estudi dels crits de les balenes ha permès a científics descobrir que milers de iubartes (o ‘balenes amb gep’) podrien estar hivernant i procreant a les remotes illes del nord-oest de Hawaii.Malgrat que les illes hawaianes principals són el principal lloc de cria per les iubartes del nord del Pacífic –són la llar de més de 8.000 balenes entre el desembre i el maig–, fins ara es desconeixia que també procreaven més a l’oest de l’arxipèlag.La investigació apareix en una edició recent de la revista ‘Marine Ecology Progress Series’.“No estem segurs dels nombres exactes, però l’abundància de sons de balenes iubartes que hem gravat és essencialment idèntic al que rebem a les illes principals de Hawaii, cosa que suggereix que els nombres no són totalment desproporcionats”, diu Marc Lammers, biòleg marí a l’Institut de Biologia Marina de Hawaii i principal autor de l’estudi. (continua llegint…)

Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *