Núvols noctilucents

polar-mesospheric-clouds

Els núvols que cada dia observem al cel es troben a la troposfera, la capa inferior de l’atmosfera on tenen lloc els diversos fenòmens meteorològics. El gruix de la troposfera oscil·la entre 8 i 16 quilòmetres, segons la latitud i l’època de l’any, de tal manera que augmenta amb la proximitat a l’equador i a l’estació estival. A l’estratosfera, al voltant dels 20 quilòmetres d’altura, es formen els núvols nacrats, que darrerament han estat relacionats amb la destrucció del gas ozó. I més amunt encara hi ha uns altres núvols, els més alts de l’atmosfera terrestre, que ara coneixerem una mica més. (continua llegint l’article…)

Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *