Resposta a l’enigma de la setmana

200px-galileoarp300pix1Molt bé, Jorge!!!!! Efectivament…Galileu Galilei és el nom que estavem buscant.
El matemàtic, físic i filòsof italià va descobrir 4 satèl·lits a Júpiter, entre ells Europa que en la mitologia grega és la filla d’Àgenor de la qual Zeus es va enamorar perdudament. Galileu, entre altes fites, va millorar el telescopi, i per tant, l’observació astronòmica, i va donar suport a la teoria Heliocèntrica de Nicolau Copèrnic.
El 1623, el Papa Urbà VIII autoritza Galileu a escriure un llibre comparant els sistemes de Ptolemeu i Copèrnic. No obstat això, Galileu és jutjat a Roma per la Inquisició degut els Diàlegs de 1632, perquè el 1616 li havia estat prohibit defensar o ensenyar les teories de Copèrnic. Aquest judici no fou anul·lat fins l’any 1992.Respecte a l’aurora boreal (resplendor que apareix al cel nocturn de les regions properes a les zones polars a causa de l’impacte de les partícules de vent solar amb el camp magnètic de la Terra), aquesta va ser batejada així per Galileo Galilei, en referència a la deessa romana de l’alba Aurora i el seu fill, en representació dels vents del Nord.

Aquest article ha estat publicat en enigma de la setmana. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *