Enigma de la setmana

Benvolgudes i benvolguts alumnes!!!

De nou, comencem l’any 2011 amb un nou enigma:

QUINA RELACIÓ EXISTEIX ENTRE LES AURORES BOREALS I LA SANTA INQUISICIÓ?

350px-polarlicht_2galileo-inquisicion

 

 

 

 

 

 

      Per ajudar-vos a resoldre el problema, vos donem una altra pista:

La solució és el nom d’un personatge que va descobrir un dels satèl·lits de Júpiter. Aquest satèl·lit té el mateix nom que una de les moltes donzelles amb les que Zeus es va encapritxar en la mitologia grega i que la va transformar en vedella just abans que arribara la seva dona, Hera, a la que era infidel.

Aquest article ha estat publicat en enigma de la setmana. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Enigma de la setmana

  1. JORGE diu:

    Galileo Galilei

  2. bfalco diu:

    Molt bé!!!!! Efectivament…Galileu Galilei és el nom que estavem buscant.
    El matemàtic, físic i filòsof italià va descobrir 4 satèl·lits a Júpiter, entre ells Europa que en la mitologia grega és la filla d’Àgenor de la qual Zeus es va enamorar perdudament. Galileu, entre altes fites, va millorar el telescopi, i per tant, l’observació astronòmica, i va donar suport a la teoria Heliocèntrica de Nicolau Copèrnic.
    El 1623, el Papa Urbà VIII autoritza Galileu a escriure un llibre comparant els sistemes de Ptolemeu i Copèrnic. No obstat això, Galileu és jutjat a Roma per la Inquisició degut els Diàlegs de 1632, perquè el 1616 li havia estat prohibit defensar o ensenyar les teories de Copèrnic. Aquest judici no fou anul·lat fins l’any 1992.Respecte a l’aurora boreal (resplendor que apareix al cel nocturn de les regions properes a les zones polars a causa de l’impacte de les partícules de vent solar amb el camp magnètic de la Terra), aquesta va ser batejada així per Galileo Galilei, en referència a la deessa romana de l’alba Aurora i el seu fill, en representació dels vents del Nord.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *