L’Etna entra en erupció i deixa un espectacular riu de lava

volca-etna-ahir-nit_araima20110113_0179_20El volcà Etna ha entrat en erupció a Sicília les darreres hores i ha deixat un espectacular riu de lava en una de les vessants. Les autoritats locals s’han posat en estat d’alerta. Segons informa l’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia italià, l’activitat del volcà es va intensificar ahir a la nit. Les erupcions de lava poden ser el preludi de cendra volcànica i es van produir en un cràter situat al sud-est, a la vall del Bove, una zona desèrtica. L’espectacle de lava va ser visible des de les ciutats de Catània i Taormina. Hores d’ara, l’activitat del volcà ha perdut intensitat i, de moment si més no, han cessat les explosions de lava del cràter. (continua llegin l’article…)

Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *