El volcà Eyjafjalla es refreda

volcaLes autoritats islandeses constaten que ha aturat l’activitat, però no saben si aviat pot reprendre l’erupció.

L’Institut Meteorològic de Reijkavik ha informat que el volcà que hi ha la glacera Eiyafjallajökull (webcam i gràfic) ha aturat l’activitat, que ja no expulsa lava ni cendra i que el núvol que encara hi ha és de vapor d’aigua. Les autoritats islandeses diuen que encara és massa aviat per dir que l’erupció s’ha acabat del tot i no poden dir si aviat reprendrà. El núvol de cendra volcànica ha causat aquest últim mes nombroses interrupcions en l’espai aeri europeu.

El tancament d’aeroports i les anul·lacions de milers de vols a tot el continent han causat molts inconvenients als passatgers i pèrdues econòmiques milionàries, fins i tot superiors a les de l’11-S, a les companyies aèries.

(Llegeix la notícia sencera)

(Altres notícies relacionades).

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *