Les lliçons del professor Poca-solta. Lliçó 1: Bones maneres

Estàs a punt de rebre la primera lliçó per graduar-te en Totologia. El professor Poca-solta i el seu assistent Número 13 es disposen a ensenyar-te BONES MANERES.

Gràcies al peculiar mètode del professor Poca-solta aprendràs a comportar-te en societat de la manera més divertida. Però t’advertim que els seus consells i demostracions no són els més apropiats…

El professor Poca-solta té una manera d’ensenyar bastant poc formal. Es dirigeix als seus alumnes com a «espècie de cucs verds i fastigosos» i, per a ensenyar-los bones maneres, els dona consells com, per exemple: per ser distingit cal netejar-se la boca amb la màniga de qui tinguem al costat a taula a l’hora de menjar; sempre hem d’assenyalar amb el dit a tot aquell que sigui diferent de nosaltres; o, si volem que ens facin un favor el més ràpid possible, la millor manera és repetir el que volem sense parar fins que l’altre perdi la paciència.

Elise Gravel (text) i Iris (il·lustracions) ens expliquen una història amb molt sentit de l’humor. No sabem si al final els infants seran més educats, però el mètode funciona per entendre què és la ironia.

 (Ed. Joventut)

A partir de set anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *