El bot del Dr. Bombard

“Després d’un naufragi sense incidents, el doctor Bombard sura en un bot enmig de l’oceà. És una tragèdia o una oportunitat per viure una gran aventura? No ho sap. Però tindrà tot el temps del món per descobrir-ho.”

Oriol Canosa (text) i Jordi Sunyer (il·lustracions) ens presenten un text poètic i carregat de moments emocionants (Balenes, núvols de peixos voladors, taurons ferotges, tempestes, calma, silenci, pintes fetes amb espines de peixos!). Les il·lustracions transporten al lector a la immensitat, la bellesa, la solitud i també l’infinit de l’oceà.

El doctor Alain Bombard és un personatge real i va protagonitzar una història ben curiosa. Metge d’un petit poble de pescadors del nord de França, estava cansat de veure com els nàufrags morien perquè no tenien els coneixements i la sang freda necessaris per sobreviure. I un dia, l’any 1952, va llançar-se a l’Atlàntic en un bot pneumàtic i es va convertir en «nàufrag voluntari» durant uns mesos per convèncer els mariners i els pescadors que, tot i les dificultats, sobreviure a alta mar era possible i calia aprendre a fer-ho. No cal dir que ho va aconseguir i avui en dia els seus llibres serveixen d’inspiració a tots aquells que solquen les negres aigües dels oceans.

 (Ed. Babulinka)

A partir de nou/deu anys.

Infinit: els cicles màgics de l’univers

Totes les coses que hi ha en l’univers, quan arriben a la seva fi, comencen de nou. Res desapareix del tot, tot es transforma una vegada i una altra. Quan l’hivern acaba, neix la primavera. Després de la nit, es desperta un nou dia. I del fruit caigut a terra, en creix un arbre… Són els cicles màgics de l’univers i aquest llibre en mostra uns quants.

Soldedad Romero Mariño (text) i Mariona Carbassa (il·lustracions) ens conviden a aquest increïble viatge a través de l’infinit!

INFINIT-ROMERO MARIÑO, SOLEDAD / CABASSA, MARIONA-9788417374495 (Ed. Zahorí Books).

A partir de vuit anys.

A la recerca de la flor milesclats daurada

“En Guillot és un enamorat de la natura. Li agrada molt passar l’estona entre plantes i llibres de botànica. Un dia descobreix una flor misteriosa: la milesclats daurada, una planta tan poc comuna que gairebé ningú l’ha vista. Per fi es presenta la gran aventura que esperava! En Guillot ho té clar: l’endemà, l’anirà a cercar.

Benjamin Flouw (autor) ens presenta una història que parla del valor dels boscos i les plantes, de la bellesa de les muntanyes, de l’art de l’observació, de l’amistat… però, sobretot, de la importància de saber cuidar la nostra natura. Una invitació a apreciar-la encara més, gràcies a les guies il·lustrades d’arbres i flors, a més d’activitats per practicar a l’aire lliure.

A LA RECERCA DE LA FLOR MILESCLATS DAURADA | BENJAMIN FLOUW ... (Ed. Coco Books)

A partir de vuit anys.

L’amagatall

“És hora de marxar, però ningú pot trobar la Hannah. Està massa entretinguda al parc cercant bastons i erugues… Entre el fullatge, construeix un refugi secret per a l’Estranya Criatura i per a ella. Sent una veu que la crida: On ets? Afanya’t, que hem de marxar! Però per a la Hannah el moment de tornar encara no ha arribat”

Susanna Mattiangeli (autora) i Felicita Sala (il·lustracions) ens presenten una història molt tendra on es dona molta importància a la imaginació.

 (Ed. Baula)

A partir de vuit anys.

Nusos

“Hi ha nusos i nusos. N’hi ha de senzills i n’hi ha d’enrevessats. N’hi ha que són fàcils de desfer i n’hi ha que… Déu n’hi do! Els nusos més difícils són els que no es veuen, com els que de vegades notem panxa endins. Tu què hi dius?”

Xavier Blanch (autor) i Sílvia Cabestany (il·lustracions) ens parlen sobre diferents tipus de nusos. Hi ha uns que són emocionals, els que es posen a la gola i a la panxa. Aquests els podrem desfer amb l’ajuda de les persones que ens estimen (pares, avis…).

 (Ed. Baula)

A partir de vuit anys.

Com tu i com jo

“Tu ets tu i jo soc jo. Som iguals en algunes coses, però també diferents en d’altres”.

Karl Newson (autor) i Kate Hindley (il·lustracions) ens presenten una història divertida on trobarem un munt de detalls curiosos que ens converteixen a cada un de nosaltres en el que som.

 (Ed. Baula)

A partir de sis anys.

Jo soc

“Al Martí li agrada una nena. Ell és molt popular a l’escola, ella és rara. Ell és bo en esports, ella és única, encara que vol ser “normal”. És difícil ser popular, és difícil ser diferent. I està bé ser un mateix”.

Raquel Díaz Reguera (autora)  ens explica, amb aquesta història, que les persones no hem de carregar amb etiquetes. Cadascuna és única i s’ha de definir i agradar-se a si mateixa, ser com vulgui ser, escollir lliurament i caminar al seu pas.

JO SOC | RAQUEL DIAZ REGUERA | Comprar libro 9788416817696 (Ed. Thule)

A partir de vuit anys.

Jo soc | Raquel Díaz Reguera | Thule Libros Ilustrados

La bellesa del final

“La tortuga Nina, arribada al cent anys, decideix descobrir què és el final, perquè a ella li agrada entendre les coses. De manera que emprèn un viatge que la portarà a dialogar amb la formiga i l’eruga, amb l’oreneta i el rossinyol, amb la serp i el riu”.

Alfredo Colella (autor) i Jorge González (il·lustracions) ens expliquen avançant a poc a poc, a pas de tortuga, que, encara que les coses acabin (un amor, una amistat, una vida), pot haver-hi bellesa en el final. És difícil acceptar que les coses s’acaben. I potser fins i tot, més difícil explicar-ho.

Traducció: Bernat Cormand.

BELLESA DEL FINAL, LA | 9788417555306 | COLELLA, ALFREDO ... (Ed. A Buen Paso)

A partir de deu anys.

El conill i la moto

“El nostre conill vivia en un camp de blat molt tranquil, i no se n’havia mogut mai –ni un sol cop–, tot i que cada nit somiava que ho feia. El gos, en canvi, s’havia passat mitja vida recorrent el país en moto. Li agradava moltíssim parlar amb el conill i explicar-li històries sobre els llocs on s’havia sentit més viu. Però un mal dia el gos se’n va anar, i no va poder explicar més històries al conill”.

Kate Hoefler (autora) i Sarah Jacoby  (il·lustracions) ens expliquen com afrontar les pors i ser capaços de fer coses noves i diferents. Ens parlen de l’estima per la tradició, per contar històries, per la transmissió d’experiències, i la importància del bagatge…

“El món és molt bonic, si ets prou valent/a per veure’l”.

Traducció: Maria Cabrera

 (Ed. Flamboyant)

A partir de nou/deu anys.

  

El peix número 14 creu en el possible

“A l’Ellie Cruz, una noia de dotze anys, li ha canviat la vida de cop i volta. A casa ha vingut a viure el seu avi, un famós científic. Fins aquí tot seria normal, si no fos perquè l’avi ha descobert la fórmula de l’eterna joventut i, per descomptat, l’ha provat ell mateix amb un resultat excel·lent. A partir d’aquest moment tot es capgira en la vida de l’Ellie, que haurà d’ajudar el seu avi a recuperar la fórmula antiedat.”

Jennifer L. Holm (autora) i Gustavo Roldán (il·lustracions) ens expliquen una història molt divertida que ens acosta al món de la ciència, on la il·lusió per descobrir i treballar pel que “és possible” pot canviar el món.

Traducció: Marc Donat

 (Ed. Viena)

A partir d’onze anys.