L’Àlex i el ratolí de corda

Leo Lionni (autor) ens explica la història de l’Àlex i el Guim, dos ratolins ben diferents, un de carn i ossos i l’altre mecànic, units per l’amistat. Les seves diferències no són pas obstacles per poder fer-se companyia i compartir aventures i felicitat.

El ratolí de joguina no troba a faltar la llibertat de moviments perquè se sent molt estimat per la nena de la casa. Per altra banda, l’Àlex sí que faria qualsevol cosa per aconseguir una mica d’afecte, ja que està fart que el facin fora amb una escombra i l’escridassin. Al ratolí maltractat se li presenta l’oportunitat de ser igual que el seu amic, estimat i ple d’abraçades, tot i no tenir capacitat de moure’s lliurement. Finalment l’Àlex se n’adonarà que l’afecte del qual presumia el Guim era molt efímer i, en un acte de generositat, demana pel seu amic un desig que guardava inicialment per a ell.

Aquest llibre està premiat amb la Medalla d’Honor Caldecott.

Resultado de imagen de alex i ratoli corda (Ed. Kalandraka)

A partir de cinc/sis anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *