Vídeos didàctics per a escoltar llatí

Us presento aquí algunes propostes recents que intenten apropar el llatí als alumnes d’una manera més moderna. En els tres casos s’utilitza la plataforma de vídeos Youtube, tot i que els formats són diferents.
En primer lloc, us parlaré de “Divus Magister Craft”, un divulgador de temes relacionats amb la Història de Roma, la seva mitologia, les seves festes i l’arquitectura. En els seus vídeos utilitza la llengua llatina, a un nivell bastant elemental, però correcte. No fa servir subtítols, però és prou assequible per als alumnes de 4t d’ESO. El curiós d’aquest professor és que utilitza la plataforma “Minecraft” que és relativament accessible per a aconseguir imatges en 3D. A la imatge de dalt veieu l’inici del seu vídeo sobre els set reis de Roma. Si voleu accedir al seu canal, aquesta és l’adreça: https://www.youtube.com/channel/UCTtKmPD0_Qo9Uy932ZGKFhA

L’altra proposta és d’un nivell lingüístic superior. Es tracta de LATINITIUM, un projecte perquè els estudiants i afeccionats puguin sentir i veure vídeos en llatí sobre temes diversos, tot i que destaquen els articles relacionats amb la literatura romana. Molts fragments només tenen àudio, però es poden trobar les transcripcions a Latinitium.com/podcast. La seva adreça és: https://www.youtube.com/channel/UCxS3m8PITAWuADD9Nic1YOg

Una tercer proposta és la de la Classical Academic Press, que va encetar el canal “Latin loaded” (https://www.youtube.com/channel/UCsOsdryu2jSfcq_D_sM9HaQ) per a penjar les seves propostes: cançons, locucions, escenes de pel·lícules…, tot a un nivell molt elemental.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *