S’ha actualitzat l’Atles internacional de núvols

fluctus

30 anys després, l’Organització Meteorològica Mundial ha actualitzat el seu catàleg de núvols. Com és de rigor, els núvols són denominats en llatí, encara que les noves formes són el resultat de les modernes xarxes de comunicació.
Gràcies a l’ús del mòbil arriben a les associacions dedicades a la meteorologia multitud d’imatges que confirmen i augmenten el llistat que va iniciar-se el segle XIX.
Tot i aquesta atenció internacional, només s’ha reconegut una nova espècie, “volutus” (= núvol embolicat). La resta de novetats fan referència a trets complementaris de les espècies ja conegudes, com “cauda” (= amb cua) o “murus” (= amb forma de mur)
A la imatge tenim un exemple de “fluctus” (= onada).

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *