Lemes cinematogràfics

vincit-qui-se-vincit

És tradicional que les famílies nobles posseeixin un escut i que aquest vagi acompanyat d’un lema. Si pot ser en llatí. Us presento a continuació alguns lemes cinematogràfics:
1- A la primera imatge podeu llegir “Vincit qui se vincit” (És un vencedor qui se sap vèncer a si mateix), un lema antic utilitzat a moltes institucions educatives. Aquí però… és al castell de la Bèstia, a la pel·lícula de Walt Disney de 1991.

Ara dos lemes on apareix el mot “orbis” (el món):

orbis-non-sufficit

2- “Orbis non sufficit” és el lema de família del famós agent James Bond i significa “El món no és suficient”. La imatge apareix a la pel·lícula “Al servei de sa majestat” de 1969, però 30 anys més tard el lema s’utilitzà com a títol d’un altre film de la sèrie.

orbisunum

3- A “La llegenda del Zorro” (2005), pel·lícula interpretada per Antonio Banderas, una secta secreta de cavallers, Els cavallers d’Aragó (???), vol acabar amb la fragmentació del món en multitud de països independents i reclama el lideratge d’un món unificat. El seu lema és “Orbis unum” (“El món, una sola cosa).

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *