Un sol mot llatí; dos valors diferents

pacooooinvictus

“Invictus” vol dir “invicte”, és a dir, “no vençut”, i és evident que en aquestes dues imatges la paraula té el mateix significat.
El que també està clar és que no representen els mateixos valors.
A la primera imatge se’ns vol vendre una colònia: l’aroma del triomfador, del conquistador, al qual no se li resisteixen els enemics (ni les dones, si fem cas de l’espot televisiu).
La segona imatge té una altra història molt diferent al darrera: a la pel·lícula “Invictus”, dirigida per Clint Eastwood, se’ns explica com el president de Sud-àfrica Nelson Mandela utilitza el campionat del món de rugbi celebrat al seu país com un mitjà per a unir els seus conciutadans, separats per anys d’apartheid. El títol del film fa referència al del poema escrit per W. E. Henley que va ajudar Mandela a superar l’angoixa dels seus anys a la presó, i que acaba amb aquestes paraules: “…(no importa) quants càstigs hagi rebut, sóc l’amo del meu destí, sóc el capità de la meva ànima”. A la pel·lícula, el president lliura una còpia del poema al capità de l’equip de rugbi i amb ella el convenç de la força i la bondat de les seves conviccions.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *