PUIG LES AGULLES 22/23 – HEM FET EL CIM!

Com és tradició a la nostra escola, els grups de segon han anat a pujar el seu cim. El dimecres 2 de novembre vam pujar al capdamunt del Puig Les Agulles, el segon punt més alt del Parc Natural del Garraf, i una de les talaies més privilegiades de la Serralada Litoral.

Els nens i les nenes d’aquest grup tenien l’objectiu de trobar evidències que les pedres que estaven investigant eren o no del Massís del Garraf. I podem confiar que van aconseguir-les.

La ruta va ser dura, es van haver d’esforç i la van gaudir molt. Us deixem l’enllaç per si voleu fer-la:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/begues-les-agulles-15343978

(Si cliqueu a sobre de la imatge podreu accedir a l’àlbum fotogràfic de la sortida)

PUIG LES AGULLES 22/23 – PROJECTE FOC!

El projecte FOC!, va iniciar-se amb l’encàrrec de construir una bèstia de foc per a la Festa Major de l’escola. A partir d’aquí, i tenint clar quin era el producte final del projecte, ens vam endinsar en l’enigmàtic món del foc.

Paral·lelament, l’equip docent vam decidir contextualitzar les dinàmiques d’inici de curs en aquest projecte. Així, van respondre les preguntes D’on venim? On som? I Cap a on anem emmarcant-ho en el context “FOC!”.

D’on venim? Una línia del temps va ajudar-nos a compartir les experiències de l’estiu i ubicar-les en una línia temporal de manera cronològica. El punt d’inici era la foguera de Sant Joan i el final el paquet que es van trobar a l’aula el primer dia.

On som? Vam obrir el misteriós paquet i van descobrir tot el material necessari per al nostre dia a dia a l’escola. L’ordenació d’aquest material ens ha servit per repassar dinàmiques, acords i normes. A més a més, els infants van compartir quin era el seu tresor (qualitat) que oferien al grup i el seu somni (aspiració) que volien assolir enguany. 

On anem? És en aquest punt és on vam rebre l’encàrrec de la bèstia. 

Un cop acceptat l’encàrrec i tenint clar quin era l’objectiu del projecte, vam copsar quines emocions ens despertaven diferents imatges de foc. Posteriorment, vam indagar en els usos que l’ésser humà ha donat al foc al llarg de la història i com han anat canviant.

Ja centrats en el procés de creació de la bèstia i la seva actuació, es va decidir que necessitàvem algú que en sabés de normes de seguretat del foc, ja que el volíem tenir en tot moment controlat. També, i tenint en compte tots els consells del bomber Josep Maria Murgades, vam crear els grups de treball per a organitzar eficientment l’actuació.

Ja centrats en el procés de construcció, diverses dinàmiques d’observació, disseny i presa de decisions ens van portar a la construcció de la bèstia de foc. I finalment, arribada la data prevista, vam poder fer amb èxit el nostre Ball de Lluïment.

 

(Si cliqueu a sobre de la imatge podreu accedir a l’àlbum fotogràfic del projecte)

Puig les Agulles i els carros.

L’últim projecte del curs, ens hem proposat fer una maqueta d’un carro com els que passaven pel pont de les 15 arcades i els guiaven els traginers.

Per tal de veure com són, hem anat a veure uns exemples de carros reals al camp de la família Roca.

Hem descobert aspectes que ens poden ajudar molt a construir la nostra maqueta.

Final projecte de les plantes i colònies.

Per acabar el projecte de les plantes i les colònies vam fer dues activitats, la primera va ser anar a veure la deixalleria de Molins per veure si allò de les 3 o 4 R ens havia quedat clar.

I per acabar el projecte de les plantes vam plantar la sàlvia i l’espígol que els éssers de la natura ens van regalar a les colònies i ara en tenim cura d’elles.

Podem dir que som més experts en el reciclatge i en el món de les plantes.

 

La força de l’educació física

Aquest curs hem fet moltes activitats a Educació Física, hem après jocs nous, hem treballat els jocs tradicionals, el treball en equip i ens hem proposat dominar el nostre cos, i en aquestes sessions la Morella i el Puig les Agulles, vam treballar la FORÇA, fent el joc de la Grua i també vam jugar al cocodril bum-bum!

Estem molts contents i contentes i ho volem compartir amb vosaltres!

Dansa “El Patatuf”

Els nens i nenes de Puig les Agulles i La Morella, a les sessions de música, hem estat preparant la dansa “El Patatuf”.

Hem conegut l’estructura de la dansa, els diferents moviments i puntejos. També, hem descobert la importància que té la coordinació tant amb la música com amb els companys i companyes, quan es balla en grup.

En els següents vídeos podreu veure com interpreten la dansa.

Puig les Agulles

La Morella

De pont a pont, un passeig per la història de Molins de Rei.

El dilluns 16 de maig, la classe del Puig les Agulles vam anar a descobrir una part important de la història de la nostra vila, què era el pont de les 15 arcades?

Passejant pel riu vam observar l’actual pont, vam trobar una placa commemorativa dels 50 anys de la caiguda de l’antic pont i vam buscar si hi havia alguna evidència que havia existit, mirant, observant i tocant vam trobar algun carreu petit de pedra vermella que pertanyia al pont.

Després vam enfilar cap a l’exposició On és el Pont?, i allà molts dubtes se’ns van resoldre.

Colònies Puig les Agulles a Mas Franch

” Els quatre elements, aigua, terra, foc i vent.La natura hem de cuidar, i així ella ens guiarà.”

Aquesta cançó ha estat una de les claus d’haver aconseguit superar els reptes que els nostres estimats Éssers de la Natura, ens han anat posant durant les nostres colònies.

Hem estat valents, hem superat cada prova, hem estat molt connectats amb la natura, hem après a fer cabanes de bioconstrucció, hem fet pa, hem reciclat, reduit i reutilitzat, però sobretot, hem estat molt creatius, hem gaudit i hem estat feliços.

Volem fer un món millor, gràcies Bartomeu i Toni Costa,  gràcies Laia, Bego i Bàrbara i sobretot gràcies Éssers de la Natura per haver-nos deixat ajudar-vos, han estat uns dies impressionants.

Colònies la Morella a Mas Franch

“Saps on és la fageda d’En Jordà?
Si vas pels volt d’Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i profond
com mai cap més n’hagis trobat al món:
un verd com d’aigua endins profond i clar;
el verd de la fageda d’En Jordà.”

Amb aquest poema d’en Joan Maragall va començar el nostre viatge cap a la casa de Mas Franch, passejant entre el color verd que ens va deixar bocabadats. Allà vam trobar un cofre, l’inici de l’aventura que vam haver de superar.

Per continuar gaudint del nostre planeta net i sa, els éssers de la natura necessiten la nostra ajuda, i nosaltres necessitem la seva. Ens van explicar que amb les tres R, els podem ajudar a continuar protegint i fer créixer el nostre planeta!

Cliqueu a la foto per veure més.