PUIG LES AGULLES 22/23 – PROJECTE FOC!

El projecte FOC!, va iniciar-se amb l’encàrrec de construir una bèstia de foc per a la Festa Major de l’escola. A partir d’aquí, i tenint clar quin era el producte final del projecte, ens vam endinsar en l’enigmàtic món del foc.

Paral·lelament, l’equip docent vam decidir contextualitzar les dinàmiques d’inici de curs en aquest projecte. Així, van respondre les preguntes D’on venim? On som? I Cap a on anem emmarcant-ho en el context “FOC!”.

D’on venim? Una línia del temps va ajudar-nos a compartir les experiències de l’estiu i ubicar-les en una línia temporal de manera cronològica. El punt d’inici era la foguera de Sant Joan i el final el paquet que es van trobar a l’aula el primer dia.

On som? Vam obrir el misteriós paquet i van descobrir tot el material necessari per al nostre dia a dia a l’escola. L’ordenació d’aquest material ens ha servit per repassar dinàmiques, acords i normes. A més a més, els infants van compartir quin era el seu tresor (qualitat) que oferien al grup i el seu somni (aspiració) que volien assolir enguany. 

On anem? És en aquest punt és on vam rebre l’encàrrec de la bèstia. 

Un cop acceptat l’encàrrec i tenint clar quin era l’objectiu del projecte, vam copsar quines emocions ens despertaven diferents imatges de foc. Posteriorment, vam indagar en els usos que l’ésser humà ha donat al foc al llarg de la història i com han anat canviant.

Ja centrats en el procés de creació de la bèstia i la seva actuació, es va decidir que necessitàvem algú que en sabés de normes de seguretat del foc, ja que el volíem tenir en tot moment controlat. També, i tenint en compte tots els consells del bomber Josep Maria Murgades, vam crear els grups de treball per a organitzar eficientment l’actuació.

Ja centrats en el procés de construcció, diverses dinàmiques d’observació, disseny i presa de decisions ens van portar a la construcció de la bèstia de foc. I finalment, arribada la data prevista, vam poder fer amb èxit el nostre Ball de Lluïment.

 

(Si cliqueu a sobre de la imatge podreu accedir a l’àlbum fotogràfic del projecte)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *