Saint Seiya: Los Caballeros del Zodíaco

 

 

FITXA TÈCNICA

Nom original: Saint Seiya

Any d’estrena: 1986

País d’origen: Japó

Idioma original: Japonès

Gènere: Animació, acció i aventura

 

ARGUMENT

La sèrie tracta de cinc nois que són destinats a diferents llocs del món, amb la missió d’entrenar-se en l’art de la lluita i guanyar així la valuosa armadura, com ha prova de la seva valentia i força, i així poder protegir la deessa Atena.

La sèrie es divideix en 4 sagues: Saga del Santuario, Saga de Asgard, Saga de Poseidón i Saga de Hades i altres pel·lícules individuals a part. Començaré introduint vídeos de capítols de la primera i haureu d’identificar els referents clàssics.

 

TRÀILER

A continuació, us deixo el vídeo introductori, seguit d’un capítol. Alerta!!!, que aquí ja hi apareix algun referent clàssic.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Br5HLUbA8Gg[/youtube]

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y7tI811Rtcw[/youtube]

 

CRÍTICA

Hola a tots els aràcnids cinèfils, primer de tot he de dir que és el meu primer article a La Cinta de Níke, així que espero estar a l’alçada d’altres apunts tan bons que m’he arribat a llegir en aquesta pàgina.

Per cert, hi ha algú que li agradin els dibuixos manga? A mi m’agraden moltíssim, i per això he fet aquest article sobre ” Saint Seiya: Los Caballeros del Zodíaco”. Coneixeu aquesta sèrie?

És una de les sèries que més m’agraden i us puc ben assegurar que en tinc de tot a la meva habitació, com pòsters, figures, còmics, pel·lícules… Però el que em crida més l’atenció d’aquests dibuixos és que posseeix un munt de referents clàssics, com per exemple, la invenció que dóna el creador de posar-li noms a les armadures, com la de Pegàs.

Des del meu punt de vista, crec que estem davant d’una sèrie d’animació de luxe. Destaco sobretot el domini que ha tingut el creador de barrejar gran quantitat de mitologies, com la mitologia nòrdica, japonesa, xinesa, budista… Però per sobre de tot és la clàssica que es manté com a rerefons. Crec que és una sèrie que està molt ben documentada i ambientada. Per altra banda, penso que els dibuixos també són una eina didàctica per tal d’adquirir molts coneixements. I per últim, recomano aquesta sèrie sobretot a les persones que s’estimen la cultura clàssica.

Sabríeu identificar els referents clàssics d’aquest primer capítol?

 

Sara Bernad,

2n de Batxillerat de Llatí i Grec.

12 comentaris a “Saint Seiya: Los Caballeros del Zodíaco

 1. Sara, no sabia que t’agradés tant aquesta sèrie, pensava que la teva sèrie preferida era Ulisses 31. Has fet una bona estrena a La cinta i t’has esforçat, amb l’ajut de la Núria, per ser fidel a les PAUTES!

 2. Felicitats per l’article, Sara! T’has esforçat molt a l’hora de recollir la informació necessària i també has aconseguit dominar la part tècnica de la cinta de Νíκη que tants maldecaps ens produeix.

  Fa anys a mi també m’agradaven força les sèries d’animació japonesa, però ja fa temps que les vaig deixar en un racó. Aquest article m’ha fet rememorar la meva infància i adolescència.

  Recordo que em vas comentar que cada cavaller representava un déu de la mitologia clàssica, i el fet que segueixin a Atena els converteix en una mena de “nimfes” però en versió masculina. A més a més la història té lloc en escenaris de ruines gregues i romanes (apareixen restes de temples, columnes, estàtues…).

  Molt bona feina!

 3. XAIPE!

  Conec aquesta sèrie, quan era petita la donaven els caps de setmana a Telecinco, encara m’enrecordo. No m’agradava aquesta sèrie, sóc més de Simpsons, Chin Chan etc.

  Has esmentat les quatre sagues d’aquests dibuixos animats, dues d’elles en el títol de la saga utilitzen noms de déus grecs:

  Saga de Poseidón (Posidó) i Saga de Hades (Hades).

  He vist el video i apareix la portada dels dibuixos animats, es canta una cançó en japonés i surten en japonés les lletres inicials i es veu la transformació del protagnosta, com es possa l’armadura, el casc i té com poders. Dóna un cop de puny i apareix del terra una estàtua d’una dea grega, crec que és Afrodita, però com surt d’urant 5 segons no ho pocut afirmar segura del tot. També apareix pegàs volant.
  En el minut 1 del video, de fons apareix una cara d’algun déu en forma d’estàtua, no sé qui és però estic segura que té a veure amb un déu grec perquè els protagonistes d’aquesta sèries es troven en espais grecs, ruines de l’antiga Grècia.

  Està molt bé que en uns dibuixos animats representin factors de l’antiga Grècia.

 4. Sara, estic molt d’acord amb la Laia i la Paula, trobo que per ser el primer article te n’has sortit molt bé i has fet una molt bona feina! Espero que aquest sigui el primer de molts altres articles, a veure si igual que tu, els teus companys perden la por i s’animen a publicar algun apunt =).

  Bona feina!

 5. Xaipete!
  Que curiós, no sabia que aquesta pàgina web no sabia que també és dels aràcnids!
  La sèrie tracta d’uns cinc nois que són destinats a diferents llocs del món, amb la missió d’entrenar-se en l’art de la lluita i guanyar així la valuosa armadura, com ha prova de la seva valentia i força, i així poder protegir a la deessa Atena.
  Perviu la cultura grega… però jo personalment aquesta sèrie no l’he vist, sincerament no sabia ni que existia, ara ja ho sé!

 6. Xaipete!!

  Molt bo aquests vídeos en que tracta de cinc nois que són enviats a diferents llocs del món i tenen una missió important què és guanyar la batalla per poder conquistar la aramdura i demostrar la força i valentia per poder protegir a la deesa Atena.

  la veritat es que no sabia d’aquesta sèrie però m’ha agradat i bueno sembla interesant!

  Vale!!

 7. Χαιρετε!
  Com molt bé explica la Sara a l’article, aquests nois s’encarreguen de protegir a la deessa Atena, per tant serà bastant lògic que la dea que apareix sigui ella.

  La primera estàtua que s’alça entre els trossos esmicolats de terra i marbre diria que està extreta d’aquest model:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bb/NAMA_Ath%C3%A9na_Varvakeion.jpg/313px-NAMA_Ath%C3%A9na_Varvakeion.jpg
  Com es pot observar al vídeo porta la mateixa corona i el mateix tipus d’armadura (destaquen sobretot el guarniments que li cobreixen el pit).

  La segona aparició de la deessa a la capçalera diria que està inspirada en aquest bust:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f3/Athena_ciste.jpg/499px-Athena_ciste.jpg
  Aquesta vegada no porta cap corona quan la veiem, sinó un casc de batalla. La fígia i els cabells també tenen similitud amb els del bust.

  Com podem reconèixer la dea? Doncs pels seus atributs, que són l’armadura complerta (amb la llança i l’escut inclosos), té un rostre molt bell i a la vegada seré, els seus animals característics són l’oliva i la serp i el seu arbre és l’olivera.

 8. Retroenllaç: L’EMPREMTA D’ORFEU » Mermaid’s Calling de Saint Seiya

 9. Retroenllaç: L’EMPREMTA D’ORFEU » Death Trip Serenade (La lira de Orfeo)

 10. Retroenllaç: L’EMPREMTA D’ORFEU » Deukalion’s Big Floods, de Saint Seiya

 11. Retroenllaç: Saint Seiya Omega | La cinta de Νίκη

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *