Google Earth 5, més… i a més en català

Em faig ressó d’una notícia del diari digital Vilaweb d’avui que a la vegada es fa ressó de l’alliberament de la versió 5.0 del programa de cartografia digital Google Earth.

Entre les novetats més importants, que ja podem gaudir del programa en català, permet explorar el fons marí en tres dimensions com feiem fins ara amb el Virtual Ocean o visitar el planeta Mart, reproduït amb el relleu corresponent i imatges del planeta vermell. Inclou també un seguit de canals i aplicatius variats relacionats amb la investigació i els recursos marins i la possibilitat de treballar amb una nova variable, el temps, en comparar com ha canviat una zona determinada en els darrers anys, fent servir diferents tongades de fotografies per satèl·lit.

Podeu seguir la notícia al blog del Googleearth, a Softcatalà i a l’Holocé. Com a curiositat, tot i que està en castellà, també s’ha activat un domini .cat.

No us perdeu l’oportunitat de potinejar-hi i viatjar de les profunditats abisals als canals marcians… i a sobre en català 😉

Published by

Màrius

Màrius

Professor de Ciències a Secundària, amb formació i deformació biològica. Treballe a l'Institut Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà