Mapes conceptuals amb CmapTools

Un mapa conceptual és una tècnica que permet representar i estructurar gràficament els coneixements sobre qualsevol qüestió en forma de xarxes de conceptes organitzats, jerarquitzats i relacionats. A l’apunt trobareu dos mapes fets amb el CmapTools i l’adreça per descarregar-lo. Les cmaps1.jpgutilitats són enormes i l’efectivitat també, en implicar activament a les persones que els fan servir tant a l’elaborar-los com a l’extreure-hi la informació. Això és degut a la forma de presentar la informació, amb l’ús de conceptes jerarquitzats i relacionats mitjançant connectors o paraules d’enllaç, que permeten relacionar dos o més conceptes en proposicions.

A la xarxa hi ha diversos programetes per elaborar mapes, però un dels més pràctics, senzill i gratuït és el CmapTools que pot descarregar-se gratuitament per qualsevol plataforma (linux, Mac o Windows) a partir de la web principal dels seus desenvolupadors de l’IHMC. Si no us aclariu gaire amb l’anglès, podeu trobar diversos tutorials a la xarxa, per exemple ací o ací.

Published by

Màrius

Màrius

Professor de Ciències a Secundària, amb formació i deformació biològica. Treballe a l'Institut Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà