La cuereta blanca

Nom científic: Motacilla alba.
Família: Motacíl·lids.

La cuereta blanca és un ocell que fa uns 18 cm de llargada, de llarga cua i de coloració blanca, grisa i negra.

El mascle té la part superior del cap de color negre, la cara blanca i la gorja negra. El dors és grisós i la panxa blanquinosa. Les ales són negres amb línies blanques. La cua també és negra. La femella és més grisosa.

Menja insectes i aràcnids, que busca pels camps de conreu.

Fa el niu en escletxes de les roques i també en forats d’edificis. El recobreix amb pèls, llana i plomes.
La femella pon 5-6 ous i els incuba entre 12 i 14 dies.
Els pollets marxen del niu al cap de 4 setmanes.
Viu prop de rierols, horts i zones amb vegetació baixa; també abunda en zones habitades.


Camina amb rapidesa movent el cap i la cua de manera molt elegant.

Els adults acostumen a estar tot l’any en el mateix territori on crien; però també n’hi ha que migren.
Viu uns 5 anys.

Cliqueu aquí per veure una selecció de fotos de la cuereta blanca

cuereta.jpg

Més informació, cant i fotos de la cuereta blanca

Quant a Ferran

Mestre jubilat, aprenent de naturalista i col·laborador de Biodiversidad Virtual i del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) a l’itinerari d’Alòs de Balaguer.
Aquest article ha estat publicat en cuereta blanca, ocells. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La cuereta blanca

  1. Àfrika Solà diu:

    Us felicito, és la pàgina més complerta que he trobat…i fins i tot amb cant!!! molt molt bé!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *