Crèdits

Història

Temps era temps va néixer aquest treball com a projecte del Curs D108: DHTML i JavaScript. A poc a poc va anar creixent al llarg dels anys.
La major part de les fotografies(*) d’aquesta web són fetes per l’autor al llarg de molts passeigs per la natura.
La majoria procedeixen de les terres de Lleida (Montoliu de Lleida, Alòs de Balaguer, Vall de Boí i Vall de Cardós), tot i que també n’hi ha d’altres llocs de Catalunya.
Les fotos d’alguns peixos són fetes a l’Escola del Mar de Badalona.

A finals del 2023 vaig decidir traspassar l’antic web a aquest bloc educatiu.

Agraïments
(*) Algunes fotografies han estat cedides per: l’ Eva Solanes, Jordi Bas Casas, Ferran Pestaña, Román Montull, Javier Pérez, Josep Maria Dalmau, Paco Prats, Guillaume Doucet, Pascal Dubois, Sylvain Guillebault, Jacques Janin, Manel Soria, Josep Roca, Pierre Davoust, Claude Ruchet, Pedro Reina, Carlos Ciudad, a qui agraeixo la seva amabilitat. No es poden utilitzar sense el permís dels seus autors.

Altres imatges procedeixen del Banco de Imágenes y Sonidos del CNICE (actualment Procomún Red de recursos educativos en abierto) del Ministerio de Educación, Formación profesional y Deportes.

A la vegada vull fer constar el meu reconeixement al Ramon Molins, mestre de mestres, que em va iniciar en el llenguatge dels Javascripts.

I sobretot, als alumnes de la meva escola on vaig treballar 39 anys, l’Escola Feliu i Vegués de Badalona, pels seus comentaris positius sobre la tortuga, l’abellerol, la guineu, les papallones, les flors, …
Amb ells vaig compartir moltes estones d’il·lusió per aprendre i d’admiració per la natura.

L’autor

Sóc en Ferran Turmo i Gort, mestre jubilat i naturalista.
M’encanta la naturalesa. Des de petit hi he viscut en contacte.
Si aprenem a observar ens adonarem que contínuament passen coses al nostre voltant, que hi ha tot un món molt ric per descobrir.

Sóc col·laborador de Biodiversidad Virtual. Actualment aquesta plataforma s’està integrant en Observation.org.

També sóc col·laborador del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) a l’itinerari d’Alòs de Balaguer. Sóc soci de la Societat Catalana de Lepidopterologia.

Aquest bloc pretén posar a l’abast de tothom alguns fragments de la flora i la fauna del nostre país que permetin completar el treball de Coneixement del Medi Natural que es fa a l’escola.

Totes les imatges són meves, excepte les que porten el nom de l’autor a la foto. Les imatges meves les cedeixo amb finalitats educatives per al seu ús en qualsevol àmbit dels centres educatius.

Creative Commons License

Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.