El milà negre

Nom científic: Milvus migrans.
Família: Accipítrids.

El milà negre és un ocell rapinyaire que fa al voltant de 56 cm de llargada i uns 140 cm amb les ales obertes.
Per sobre és de color marró fosc, si bé retallat sobre el cel sembla de color negre; per sota és una mica més rogenc.
La cua acaba en forma de forca, la qual cosa el diferencia dels aligots que la tenen més arrodonida.
Les ales també són fosques, si bé en els exemplars joves s’aprecien zones més clares. Planeja amb les ales ben obertes.

Menja petits animals (amfibis, rèptils, mamífers, ocells, invertebrats,…) i també aprofita restes d’animals morts.
Fa el niu dalt dels arbres.
La femella pon 2 o 3 ous i els incuba durant 1 mes.
Els pollets marxen del niu al cap d’unes 6-7 setmanes després de néixer.
Només nidifica a les comarques de la Catalunya occidental, essent la seva població actual d’unes 80-100 parelles.
Viu en els boscos de ribera prop de rius, llacs i embassaments. També és freqüent veure’l prop dels grans abocadors d’escombraries.


Acostuma a formar grups que es mouen junts; fins i tot de vegades es troben diferents grups que es persegueixen els uns als altres.
Durant el setembre se’l pot veure passar per tot el país quan migra cap a l’Àfrica per retornar cap a finals de febrer.
Es diferencia del milà reial perquè aquest té la cua molt forcada (una V invertida).

Cliqueu aquí per veure una selecció de fotos de milans negres

milanegre.jpg

Més informació, cant i fotos del milà negre

Quant a Ferran

Mestre jubilat, aprenent de naturalista i col·laborador de Biodiversidad Virtual i del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) a l’itinerari d’Alòs de Balaguer.
Aquest article ha estat publicat en milà negre, ocells. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *