La garsa

Nom científic: Pica pica.
Família: Còrvids.

La garsa és un ocell d’uns 46 cm de llarg, de plomatge blanc i negre, amb una llarga cua.
Les plomes de les ales i de la cua agafen tonalitats blavoses i verdoses metal·litzades.

El bec és fosc.
Les potes també son fosques.


Menja insectes, ratolins, sargantanes, ous d’altres ocells, llavors, restes d’animals morts i altres restes orgàniques dels abocadors.
El mascle i la femella viuen junts tota la vida.

Fan el niu amb fang i branquetes a la part superior dels arbres.
La femella pon 5-6 ous de color gris verdós i els incuben durant uns 18 dies.
Els pollets resten al niu durant 4 setmanes.


Viu en zones cultivades, als boscos i també en parcs i jardins de les ciutats.
Vola en estols emetent el típic cant “xac-xac-xac”.
Des de molt antic ha tingut la fama de guardar objectes brillants en els seus nius.

Cliqueu aquí per veure una selecció de fotos de garses

garsa.jpg

Escolteu el cant i veieu més fotos de la garsa

Quant a Ferran

Mestre jubilat, aprenent de naturalista i col·laborador de Biodiversidad Virtual i del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) a l’itinerari d’Alòs de Balaguer.
Aquest article ha estat publicat en garsa, ocells. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a La garsa

  1. Josep Espunyes Marti diu:

    He pogut observar que la garsa, a més de menjar-se els ous d’altres ocells, ataca els pardals, sobretot quan fan les primeres volades; jo he pogut observar aquest fet al pati de casa meva i m’ha sorprés aquesta activitat.

  2. fturmo diu:

    No sóc cap expert en el tema, però m’ho crec. Les garses aprofiten tot el que se’ls posa a l’abast.
    Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *