Després d’un petit incident al metro (a les 8 del matí és normal passar-se d’estació), vam arribar al port.

Allà ens esperava la furgoneta del CSIC, l’Alícia i el capità del vaixell.
Vam descarregar el material i el vam pujar al vaixell, i després d’una estona navegant, vam arribar a l’estació 1 (E1, i no pas Eu),la que es trobava prop de la costa.

Allà la nostra feina principal va ser apartar-nos del camí del capità i l’Alícia (difícil perquè el vaixell era petit) , mentre ells treballaven i ens anaven explicant pas per pas el procediment per a la recollida de les mostres:
1. Apuntar en els pots la data,l’hora, l’estació i la xarxa.

2. Mesurar la temperatura de l’aigua, apuntar les coordenades, la profunditat, l’estat del cel, de la mar, del vent i la xifra inicial del fluxòmetre en una taula.

3. Es mesura la turbidesa de l’aigua amb el disc de Secchi.


4. Es llancen els bongos (de 300 i de 500 micres) vigilant que ni s’enfonsin massa, perquè si no, no estaríem recollint mostres de la zona que toca. La velocitat del vaixell havia de ser d’uns 2 nusos, i es desplaçava paral•lel a la costa.

5. Es controla el temps en que es recullen les mostres (uns 10 min) i mentrestant llancem la xarxa de fitoplàncton.

6. Recollim els bongos amb l’ajuda d’una petita grua i amb una mànega les acabem de rentar. Un cop fet això omplim els pots de mostra amb el que hem recollit ajudats per un embut i un cubell.

7. Fem el mateix amb la xarxa de fitoplàncton.

8. Repetim el mateix a l’estació 2 (E2).
Com que ja sabíem tot el procediment de la recollida de mostres vam poder participar-hi més en la segona recollida i un cop a terra, després del tranquil viatge (sort perquè sinó, de segur que ens haguéssim marejat), vam fixar les mostres amb formol per que es conservés tot en bon estat.

Cèlia, Marta, Mònica, Eric i Carles