TRADICIONALS PER REALITZAR A CASA

A continuació us proposo diversos jocs tradicionals que podeu construir i jugar a casa amb amics o familiars.

1- LES XAPES

Material que necessari: xapes/taps d’ampolla, cinta per marcar el terra i 1 recipient gran.

Podem realitzar diferents variants del joc amb xapes:

  • Cursa de xapesEn grups de tres o quatre jugadors, es dibuixa un circuit a terra amb guix, en què hi hagi tota mena de paranys. Els participants es posen en ordre. Al seu torn, cada jugador impulsarà la seva xapa amb el dit índex, de manera que aquesta arribi com més lluny sense sortir del circuit. Si et surts del circuit, hauràs de tornar a la posició anterior. Està permès que un xapa xoqui amb una altra, fins i tot impulsar-la per fer-la fora del circuit.
  • Jugar a treure la xapaEs dibuixa un cercle i en el seu interior cada jugador col·loca una de les seves xapes. El jugador que comença, ha de llençar una altra xapa des de la línia de sortida dibuixada, amb l’objectiu de treure del cercle una altra xapa. Si ho aconsegueix es quedarà la xapa del seu rival i tornarà a tirar, i si falla, perdre el seu torn.
  • A la ratllaEs dibuixa una línia a terra i ens separem d’ella uns 5 metres aproximadament. L’objectiu és llençar la xapa intentant-la col·locar el més a prop possible de la línia que hem marcat. Puntuació: 2 punts al jugador que deixi més a prop la xapa de la línia. 1 punt pel segon jugador.
  • Tres en ratlla: Dibuixem en un full o a terra un tres en ratlla. Cada jugador té 3 xapes iguals. Per torns, van col·locant i movent les seves xapes. El primer que aconsegueix col·locar les 3 xapes en línia guanya.

Per acabar, us comparteixo un canal de youtube, “diverfran Jugando con chapas“, on hi trobareu multitud de jocs amb xapes.

Aquí teniu el video de presentació del canal:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *