Darreres informacions sobre la Preinscripció

Segons ha informat la CCMA (Coorporació catalana de Mitjans Audiovisuals):

Ja hi ha data per a l’inici de la preinscripció escolar. Serà entre el 13 i el 22 de maig. Les sol·licituds s’hauran de presentar de forma telemàtica i només es podran fer de forma presencial amb cita prèvia els últims 3 dies, a partir del dimarts 19. La cita prèvia es podrà demanar a les webs de cada centre i del Departament d’Educació.

Els centres hauran de penjar a internet la màxima informació del seu projecte educatiu per compensar la falta de portes obertes. Per al batxillerat, la preinscripció serà del 27 de maig al 3 de juny.

De cara a reforçar la prevenció del coronavirus, el Departament d’Educació diu que vol promoure la preinscripció telemàtica. El tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat.

La conselleria de Josep Bargalló també elimina “la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre”, i queda substituïda pel formulari telemàtic i la tramesa de la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.
Preinscripció presencial amb seguretat

Pel que fa a la preinscripció presencial, s’hauran desinfectat i condicionat els centres.

S’habilitarà el menor nombre d’espais possibles, amb mampares separadores, com ja s’ha fet en alguns establiments, i es dotarà de mascaretes, guants i pantalles facials el personal que hagi de fer els tràmits, com a màxim 5 persones.

També hi haurà gel hidroalcohòlic i una persona organitzarà l’accés al centre per garantir que tothom es desinfecti abans d’entrar i que, si es fa cua, aquesta sigui a l’exterior i respectant la distància de seguretat.

La conselleria de Josep Bargalló havia alertat: “ajornar l’inici del procediment d’inscripció més enllà del 13 de maig posa en greu risc la plena efectivitat del dret a l’educació de tot l’alumnat” en les condicions habituals.

El procés de preinscripció s’havia de fer entre el 23 de març i l’1 d’abril, però la crisi sanitària del coronavirus va impedir-ho.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *