II Jornada Matemàtica al Papasseit

El dissabte dia 1 de febrer uns 190 professionals de l’educació, estudiants de magisteri i algunes famílies interessades, van omplir la sala d’actes de l’Institut Vicenç Plantada que gentilment  van cedir per tal de poder celebrar l’esdeveniment.

De 9:00h. del matí  a 2:00h del migdia, es va aprofundir en la manera de treballar la multiplicació i la divisió. Els participants van poder practicar i plantejar els seus dubtes i descobertes. Des d’aquí volem agrair l’assistència a totes les persones que hi van participar, com també al CRPVOII i  a l’Ajuntament de Mollet pel seu valuós recolzament.

OAOA, “Altres algoritmes per a les operacions aritmètiques” és el lema que encapçala una altra manera d’ensenyar i aprendre les matemàtiques  que trenca amb els algorismes tradicionals, per tal  d’obrir un ventall de possibilitats per a la  realització de tot tipus de càlcul. D’una manera entenedora,  dóna llibertat per desenvolupar les pròpies capacitats, esdevenint naturalment assequible a tots els infants i respectant els moments evolutius de cadascú. L’atenció a la diversitat queda plenament assegurada.

Tony Martin, altrament anomenat “Tony Regletas”, és un mestre de Tenerife que des de fa molts anys va començar a aplicar altres maneres d’enfocar l’aprenentatge de les matemàtiques, desenvolupant una metodologia  que va donar i dona resultats sorprenents. Les Regletes Cousiniare,  són el material  per excel·lència proposat pel formador que permeten  establir una base manipulativa, de la qual n’apareixeran els conceptes  bàsics de la numeració i el càlcul, entre altres. La base teòrica del mètode el podem trobar a la bibliografia de J.A. Fernández Bravo.

L’equip  docent del Papasseit, vam començar el curs passat a aplicar aquesta metodologia amb els infants. Es va iniciar una formació que implicà a tot el claustre. De  P3  a  6è,  tothom treballa amb el mateix propòsit. L‘Albert Barba n’és el formador i  el tutor de 6è, que juntament amb  la Comissió de Matemàtiques, lidera aquesta nova etapa de transformació educativa.

Web OAOA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *