Us imagineu l’escola sense música?

música i escolaAquests darreres dies hem sentit que hi havia la possibilitat que desaparegués la música a l’Educació Primària. Us ho imagineu?

Us imagineu una escola sense música?

Jo no, us ho asseguro!!!

Se us acudeixen arguments a favor de que continuï la música com a assignatura a EP? Segur que si.

Doncs animeu-vos a deixar els vostres comentaris aportant la vostra opinió sobre el tema de manera que després puguem parlar-ne a classe.

Us deixo aquí un vídeo amb una cançó fantàstica de Macedònia per a que us inspiri :

Aprofito per deixar-vos aquí la web de les Macedònia per si hi voleu fer una ullada.

I una altra cançó feta especialment per a l’ocasió, Mirall de Pau, que expressa molt bé què significa la música per a molts de nosaltres:

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

17 respostes a Us imagineu l’escola sense música?

 1. Laura Ortiz diu:

  La veritat és que jo no m’imagino la nostra escola sense música! 🙁
  Gràcies a la música aprenem a escoltar, ens comuniquem a través d’ella, entrem a l’escola quan la sentim…per això i moltes coses més penso que la música SEMPRE ha de ser una assignatura més. 🙂
  M’ha agradat molt la cançó de Macedònia, crec que tenen tota la raó!

 2. dembo diu:

  A més a l’escola sense música serie molt difícil per que quan entres a l’escola hi fiquen música gracies ala música ens podem comunicar hi també ens ajuda a relaxar-nos i tot aixo per la música

 3. yordanka diu:

  Per mi l` escola sense música sèrie un rollo total , perquè la música es com la vida de les persones , sense música jo personalment no podrien viure però jo no escolto massa però en la meua vida es una cosa important. Des de petita escolto musica i amb això e pogut saber mes coses de la vida , perquè la musica tensa nia com es el mon .I com no estic i desacord amb els polítics de treure la musica perquè es una cosa molt injusta si ells no les agrada la musica que no les quiti als demes.ADALT MUSICA

 4. Anna Espinosa diu:

  Ara ja se perquè el Wert esta tan amargat!
  Amb aquet pobre home ningú li a ensenyat el que es bo, per que si u sabes , no ens voldria treure la musica de les aules. Jo escolto musica pel mati, migdia ,tarda i nit. Si no tingues l’assignatura , hauria d’estar reprimida sense poder expressar el que sento perquè no sempre et saps expressar i sembla mentida pro la musica t’ajudà i molt!
  Jo crec que les Macedònia son molt valentes en fer aquesta cançó perquè es una manera de demostrar-li a aquet amargat que no tot a la vida es política! Així que espero que tothom que hagi llegit el que e escrit passi d’aquet bon home que crec que va una mica perdut!

 5. Com ja diu el meu “eslògan” (per així dir-ho) el meu segon idioma preferit es la música i trobo una barbaritat que la vulgui treure de entre les nostres matèries…

 6. Laia Resa diu:

  Jo no m’imagino la meva vida sense MÚSICA!!
  Paro a pensar-hi i es que les 12 hores d’un dia tinc música al cap! Al matí em desperto i esmorzo amb música, a l’hora del pati sento música, a dinar escolto música, a la tarda canto i escolto música, a la missa cantem i escoltem música, quan em dutxo també escolto música!! GAIREBÉ TOT HO FEM AMB MÚSICA, ja sigui escoltant-la, cantant-la o pensant-la! Crec que el senyor Wert el que hauria de fer es “treure” altres coses com ara les injustícies que hi ha al món i no la música!
  Gràcies a la música ens podem expressar i podem fer mil i una coses!!
  La cançó e MACEDÒNIA és xulissima! Ho han fet super bé i a més a més tenen una beu impressionant! 🙂

  Aquí us deixo un enllaç on unes noies fan un vídeo per al senyor Wert:
  https://www.youtube.com/watch?v=OV5uUABRDXs#t=193

 7. Alexandra diu:

  Jo crec que no tindrien que treure la música a la primària perquè crec que és fundamental a la vida i sense la música tot seria més avorrit, amb la música els moments són més divertits i amb més alegria perquè la mitat del temps ens passem escoltant cançons dels nostres grups o cantants preferits i amb la cançó ens alegren i ens animen el dia ,com diu la cançó de Macedònia “Tot seria de colors si els xiulets fossin cançons si les classes acabessin amb algun … Uoo! Tot seria diferent si els acords d’una cançó musiquessin les hores d’entrar al cole i les hores de sortir” Seria molt millor perquè així estarem més contents i més feliços. També la música no la tindrem que treure a primària perquè també ensenyen a com tocar instruments i que els acords flueixin es molt bonic. Jo penso que les Macedònia han fet una gran cançó expressant tot lo que senten elles i un munt de gent que també pensaran el mateix i que amb aquesta cançó en Sr.Wert recapaciti i no tregui la música a les escoles.

 8. Valença diu:

  La veritat és que el Sr. Wert en sorprèn per moments.
  No m’imagino l’escola sense música i ni es pot imaginar. Aquesta signatura és molt important, tot i que molta gent no la valori. La música és necessària i tenir-la a l’escola és un privilegi, ens permet expressar-nos i dir el que sentim. Ja no es tracta de saber cantar, tocar instruments, també es tracta de cultura, de nous coneixements. Personalment trobo repugnant el que està fent aquest senyor, simplement destrossar l’educació.
  M’agrada aquesta cançó i m’agrada encara més el que volen transmetre. De ben segur que no són les úniques que han fet això i espero que poc a poc la gent doni la seva opinió i que els polítics es vegin obligats a retirar aquesta proposta!

 9. Eric Abella diu:

  Jo no m’imagino l’escola sense música. La música ens serveix per desfogar-nos cantant, per relaxar-nos… A més, cada matí si anem avorrits al cole, depèn de la música a les 9 ens motiva una mica més.
  Jo crec que la música és una assignatura molt divertida.
  Jo tot el dia estic amb els auriculars escoltant música (mentres faig el portfoli, mentre em faig la motxilla, desprès de sopar…) i em passa l’estona més divertida.
  La cançó de les Macedònia és molt bonica. Entonen súper bé i la lletra és xulíssima. M’encanta!!

 10. Konstantin Ivanov diu:

  A mi tampoc em semble bona idea treura l’hora de musica, perquè si hi ha nens de petits que volen ser musics de grans i volen estudiar música no tindran la oportunitat de estudiar-la de petit i amb el pas del temps segurament que ningu s’interresarie en ser music de gran

 11. Adrià Cadenas diu:

  En la meva opinió, abans de treure la Música, que la fiquessin com a optativa ja que és una assignatura interesant i entretenida on es pot desconnectar una estona de totes les altres classes d’estudiar. En conclusió crec que no s’hauria de treure la Música, ja que com totes les altres és una assignatura més.

 12. Natàlia diu:

  Jo crec que aquest home no te gaires idees bones… ja que, que sera dels nens i nenes sense musica? és una assignatura que ens aporta moltes coses tot i que a vegades no ens en donem conte… estic totalment en contra de que es tregui la música!! Per que tinc dos germans petits i no m’agradaria que no puguessin disfrutar les classes de musica com ho he fet jo i menys per culpa d’aquest senyor.

 13. m’encanta la canço i crec que te molta raó a mes tambe penso que sense música res de l’escola seria igual… crec que tot seria diferent pero cap a pitjor. a mes jo també penso que si em treuen la unica assignatura que se’m dona be i que m’agrada ja no te sentit el anar a l’escola. a mes jo crec que la gent ha de disfrutar de la musica, tocar algun instrument, cantar i disfrutar de tot aixo i sino fos per les classes de música a l’escola molt poca gent faria aquestes coses fora de l’horari escolar i es una pena… jo crec que aquest senyor wert hauria de pensar una mica mes abans de dir coses com aquestes i podria treure altres assignatures que al cap i a la fi no serveixen de res despres d’acabar els estudis!!!

 14. Patri diu:

  Sincerament crec que no es pot treure la música de les escoles, Saps perquè? La música no sol l’escoltem, la cantem o la composem sinó ens ensenya, ens ensenya a sentir, a expressar-nos i sobre tot ens ajuda a animar-nos el dies de tristesa. Jo quan estic trista m’encanta escolta música, perquè m’ajuda a expressar en aquell moments. Aquest home que vol treure la música de les escoles no sap el que està fent, ens està treien una de les ensenyances més importants. Personalment a mi la música em fa sentir, molts cops escoltant música me arribat a ficar a plorar, hi ha cançons molt boniques i d’altres que m’han fet riure i m’han fet donar ganes de ballar, i això dona molt per a una persona. Una de les solucions es que li podem fer una carta o un vídeo al Sr. Wert explicant-li i expressant-li el que sentim i el que considerem sobre la música! 😉
  Jo considero que Macedonia ha sigut molt valenta cantant aquesta cançó, m’ha transmès molt valentia en elles! 🙂

 15. Jordi Espinosa Brasó diu:

  Jo sincerament no m’imagino la escola sense música, penso que la música s’ha de donar des de que som petits ja que es una manera de poder expressar els nostres sentiments. Espero sincerament que ningú li doni suport al Sr. Wert. Per mi la música es una manera de trobar llibertat , seguretat i alegria, sense aquesta matèria no aprendríem molts conceptes que son cultura general i ens tornaríem uns analfabets. Aquest senyor esta ben clar que la intel·ligència musical no la te!!!

 16. Montse Gomez diu:

  Jo crec que la música és necessària perquè, només entrar al col•legi, per saber que ja és la hora, ens posen música tot i que crec que existeixen cançons més boniques i agradables que les que posen …
  També crec, que a casi tothom li agrada la música tot i que també crec que podrien ensenyar altres coses que no només guitarra i flauta … a la meva opinió la guitarra mai passarà de moda, però la flauta … costa molt guanyar-se la vida tocant la flauta.
  La cançó que han fet està molt ben feta i trobo que s’han tingut que esforçar bastant.
  A mi, no m’agrada gaire tocar els instruments que normalment es toquen a la escola, com la flauta, se’m dona fatal tocar la flauta!! i crec que almenys tindrien que deixar-nos elegir les cançons que ens obliguen a cantar i a tocar, com a dit l’Adri crec que tindrien que posar-la com a opcional així qui vulgui pot anar i qui no vulgui doncs que elegeixi una altra cosa.
  Però m’agrada l’assignatura i crec que no tindrien que treure-la ja que alguns futurs musics s’anirien a les escombraries …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *