SO, SOROLL I CONTAMINACIÓ ACÚSTICA

INTRODUCCIÓ:

Alguns dels conceptes més importants de la música són el SO, el SOROLL i el SILENCI. Dos paraules difícils de definir però que, d’alguna manera, omplen el món.

En Patrick Rothfuss al seu llibre El nom del vent descriu dos d’aquests conceptes amb molta elegància.

A l’inici del llibre diu:

“ Tornava a ser de nit. A la fonda Pedra Fita regnava el silenci, un silenci en tres parts.

La part més òbvia era una quietud buida en la qual ressonaven les coses que hi faltaven. Si hagués fet vent, hauria sospirat entre els arbres, hauria fet cruixir el rètol de l’hostal als ganxos i s’hauria endut el silenci camí avall com quan arrossega les fulles a la tardor(…) Dos homes s’arraulien en un racó de la barra. Bevien amb una determinació muda, evitant discussions serioses sobre notícies preocupants. Afegien un petit silenci lúgubre al silenci més gran i buit, i creaven una mena d’aliatge, un contrapunt.”

Més endavant, respecte al soroll diu:

“ El millor de tot era el soroll. Cuir grinyolant. Homes rient. El foc esclafia i petarrellejava. Les dones coquetejaven. Algú fins i tot va tombar una cadira. Per primera vegada en molt temps no hi havia silenci a la fonda Pedra Fita. O, si n’hi havia, era massa feble per ser observat, o estava massa ben amagat”.

A partir d’aquesta introducció farem unes activitats relacionades amb aquests conceptes i també amb la contaminació acústica. Aquestes activitats les tenim en el següent article:

Article so, soroll i silenci