La música clàssica i Merlí

imagesAquest curs Merlí ha estat una sèrie que ha causat sensació i molts adeptes. Una de les peculiaritats de la sèrie és que molts dels moments més importants eren acompanyats per MÚSICA CLÀSSICA.

“Que soni música clàssica en una sèrie d’adolescents trenca tòpics. Per a ‘Merlí’ calia una música que arribés a espectadors de totes les edats, com la mateixa sèrie. Bach, Chopin o Debussy hi van de meravella, i ajuden a potenciar moments dramàtics i còmics.  Al mateix temps, ‘Merlí’ és una sèrie jove i moderna. Calia donar-li un toc d’actualitat i de ganes de sortir de festa. La Casa Azul, Josep Thió, Pau Vallvé i uns quants temes de música disco il·lustren fantàsticament aquest aire fresc.”Diu Eduard Cortés, el director de la sèrie.cropped-violí-i-partitura.jpg

“La música acompanya sovint els moments més importants de les nostres vides i, també, com no podia ser d’una altra manera, els moments essencials dels protagonistes de la sèrie. Satie, Chopin o Debussy eleven les emocions i són un punt de trobada fascinant entre els sentiments dels personatges i els de l’espectador, una sintonia prodigiosa”, afegeix Eduard Cortés.

→ US PROPOSO UN REPTE: Escolta i mira aquesta escena de la sèrie:

Fixa’t  que surten dos peces musicals, les dos corresponen al gènere de música clàssica. Fixa’t també en el ritme de la peça quan la Tània camina i va a buscar el pastís. És un moviment ràpid (presto) que encaixa amb el que passa a l’escena.

EL REPTE ÉS EL SEGÜENT.

Hauràs de pensar una altra peça musical que hi posaries tu en l’escena en que la Tània va a buscar el pastís per llençar-li al Pol. Pot ser clàssica o moderna però hauràs de justificar el perquè hi poses aquesta música.

Un bocí d’una peli on se sent el Clar de Lluna de Debussy de fons:

Aquí tens tota la banda sonora:

  • món auricularsET PROPOSO AQUESTA RUTINA DE PENSAMENT MENTRE ESCOLTEM UNA D’AQUESTES PECES DE LA BANDA SONORA DE LA SÈRIE: Escolto_sento_em_pregunto
Aquest article ha estat publicat en General, Música clàssica. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La música clàssica i Merlí

  1. Guillermo Solís diu:

    Jo he escollit la simfoniá nº 39 de Mozart, ja que te unv moments rapids que que encaixen en la escena

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *