MOZART, L’HOME MÀGIC segons James Rhodes

SOBRE MOZART ( Salzburg 1756 – Viena 1971).

James Rhodes l’anomena l’home màgic perquè per ell, com diu en un dels seus llibres: “…la  característica  més admirable de Mozart és que quan mires els manuscrits originals de les seves composicions estan molt polits, no hi ha esmenes, notes esborrades, correccions ni canvis. Literalment sentia dins del cap composicions perfectament acabades i les escrivia sobre el paper tan de pressa com la mà li permetia. Us imagineu escriure qualsevol cosa ( un treball, un poema, un llibre) i no haver-ne de canviar res?”.

Albert Einstein va dir de Mozart:

” La música de Mozart és d’una puresa i d’una bellesa tan espectaculars que et sembla com si l’hagués descobert ell, com si sempre hagués existit com a part de la bellesa interna de l’univers que espera a ser descoberta”.

Aquí teniu un bocí de la pel·lícula d’ Amadeus Mozart on mostra part de la serva genialitat:

ESCOLTO-SENTO-EM PREGUNTO

Dies Irae del Réquiem en Re menor de Mozart.

LACRIMOSA Réquiem en Re menor de Mozart:

Tot el Réquiem en Re menor de Mozart:

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *