Expressió escrita. El dilema del presoner

Llegeix el plantejament inicial i escriu un text amb les característiques que se’t demanen. 

Plantejament inicial:

La policia deté a dos sospitosos d’un delicte. No hi ha proves suficients per condemnar-los i, després d’haver-los aïllat per tal que no es puguin comunicar, ofereix als dos el mateix tracte. Si cap dels dos confessa (cooperen entre si), els tancaran a la presó durant un any per un càrrec menor. Si un confessa i l’altre no, el qui ha confessat quedarà lliure i l’altre serà condemnat a una pena de deu anys. Si tots dos confessen i es delaten mútuament, ambdós seran condemnats a sis anys de presó. El càlcul racional és cooperar i no delatar-se, però la teoria de jocs ha demostrat que sovint les persones tenen un comportament egoista encara que vagi en contra dels seus interessos. 

Proposta de redacció: 

Escriu en primera persona i en passat, un text en què relatis des del punt de vista d’un presoner què va passar perquè et posessin a la presó i que va passar després que la policia et proposés cooperar en el cas d’investigació. 

Es valorarà l’adequació, coherència, cohesió i correcció del text.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà