CONTES DE TARDOR

Avui dissabte a la tarda he anat a donar un volt hi he comprat per la biblioteca uns contes que espero que siguin del vostre agrat. Us presento les novetats!

 TON I RITA I LA TARDOR

 Sylviana Dicovskiy, Il·l. Sofía Balzola, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (2009)

És una col·lecció que inclou diversos títols, un d’ells és aquest. El conte ens narra una passejada pel bosc on es sent el soroll de les fulles seques, els ocells, els trons, la pluja…  acompanyat d’un Cd per acompanyar la narració de l’adult, i és que hi apareixen els sons de la història, i algunes cançons tradicionals i de nova creació relacionades amb la tardor.

El resultat acaba sent un conte per a nens molt menuts, però força ric.

EL CASTANYER

Fátima de la Jara, Il·l. Gerardo Domínguez, Editorial Baula, Col·l. Arbres vius (2001)

Parlem molt als infants de les castanyes, els panellets… però ens oblidem de contextualitzar als més menuts d’on surten les castanyes, com és l’arbre que les conté, i com és el fruit del castanyer, del qual del seu interior, en surten les castanyes. Aquella espècie d’eriçó punxegut que molts nens no han vist mai… Doncs bé, si voleu conèixer millor al gran arbre que fa possible tot plegat, aquest és el conte que esteu buscant.

LES CASTANYES DE LA CASTANYERA

Mercè Canals, Il·L. Daniel Jiménez, Editorial Baula, Col·l. Contes esbojarrats 

 És la història d’una castanyera molt particular, la Caterina, una castanyera d’allò més generosa que reparteix a tort i a dret unes castanyes ben especials. Unes castanyes per les que tothom feia cua, però creieu-me si us dic, que jo no en faria pas.

Un conte molt divertit, sorprenent i fins i tot un punt surrealista.

 

LA CASTANYERA

Elena Ferro, Il·l. Subi, Editorial Baula, Col·l. Els contes del Follet (2011)

Aquesta és la darrera col·lecció d’aquesta editorial per als més menuts, es tracta de la col·lecció Els contes del Follet, inspirada en el costumari Festes i tradicions de tot l’any. 
Podreu conèixer com la castanyera es va convertir en el personatge més popular de tots Sants i la tardor. Es tracta d’un conte molt complert, que no només ens ofereix una història, sinó molt més contingut. A més compta amb les fantàstiques il·lustracions del Subi, que transmet molta dolçor a un personatge molt estimat pels nens i nenes de les nostres contrades.

CANÇONS DE TARDOR

CANÇONS DE TARDOR

Noè Rivas, Il·l. Mercè Arànega, Editorial Baula, Col·l. Cantem (2011)

Un nou títol de la col·lecció Cantem, aquesta vegada relacionat amb l’època de l’any en que ens trobem. Es tracta de reculls de cançons molt rics, variats i fets amb molta cura. És una altra manera de descobrir i gaudir de la tardor a través de la música. A més l’infant, es pot entretenir mirant les il·lustracions que acompanyen cadascuna de les cançons.


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>