Els minerals tenen una composició química definida i una estructura cristal·lina determinada que condicionen tota una sèrie de propietats que els caracteritzen.

Una d’aquestes propietats és l’hàbit mineral o aspecte macroscòpic, que pot ser massiu o cristal·lí. En aquesta activitat et proposo que confeccionis un pòster gràfic sobre els hàbits minerals massius i cristal·lins.

1) Revisa els continguts 4.2. Els minerals i confecciona un esquema detallat dels diferents hàbits minerals. Aquest esquema t’ajudarà a organitzar el pòster.

2) Imprimeix el següent document de fotografies de minerals amb tota la diversitat d’hàbits que apareix als continguts de la matèria. Per a cada hàbit hi ha quatre exemples minerals diferents, excepte en el cas de l’hàbit geomètric, que n’hi ha sis:

3) Retalla les fotografies mantenint el peu de figura i confecciona el pòster amb una cartolina gran. Per a cada tipus d’hàbit has de redactar una petita descripció. El títol del pòster ha de ser “Els hàbits minerals”. No oblidis de posar el teu nom com a autor del pòster.