La Terra vista des de l’espai és impressionant: els oceans blaus, els continents de colors marrons, especialment als deserts, i de colors verds, sobretot a les zones equatorials i temperades… i tot cobert de núvols, tempestes i ciclons.

Et veus capaç de reproduïr la Terra amb una esfera de porexpan?

Agafa una bola d’un diàmetre d’entre 10 i 20 cm i reprodueix amb pintura acrílica la seva superfície (caldrà deixar assecar la pintura abans de pintar els núvols per sobre). Per tal de no embrutar-te els dits i evitar malmetre la part pintada, pots inserir a l’esfera una broqueta de fusta que faci d’eix terrestre.

Una vegada acabat el model, calcula l’escala de la teva reproducció sabent que el radi de la Terra és de 6.371 km.

Si en comptes de la Terra vols reproduïr un altre planeta del Sistema Solar, o voleu fer aquesta activitat en grup i que cadascú faci un planeta diferent, doncs endavant. Us serà útil consultar els continguts 1.3. El Sistema Solar. En cada cas haureu de calcular l’escala de la reproducció.