L‘univers, tal i com és ara, es va formar a partir del Big Bang fa uns 14.000 milions d’anys.

Et veus capaç de representar les diverses etapes de l’evolució de l’univers com si el temps transcorregut fos només d’una hora? En realitat és molt fàcil: només has de considerar que els 14.000 milions d’anys corresponen a 1 hora (60 minuts). La resta d’etapes pots calcular-les per mitjà de simples regles de tres.

Una vegada hagis calculat a quants minuts es correspon l’edat de cada etapa de l’evolució de l’univers, només cal que dibuixis una agulla vermella en la posició adequada (et pots baixar la imatge del rellotge i copiar-la per a cadascuna de les etapes). T’atreveixes a fer un pòster, una presentació digital, unes vinyetes?

Per tal de realitzar aquesta activitat, potser vols ajudar-te dels següents continguts: 1.1. Origen i evolució de l’univers.