De cara al bon temps

Per tal de millorar els coneixements, pràctiques i actituds dels nostres alumnes i poder ampliar les seves competències en les diferents àrees, els professors de l’equip impulsor ens hem reunit per decidir quin projecte podem implementar per tal de donar oportunitats per al desenvolupament de treball en grup dels nostres alumnes permetent la pràctica de conceptes de sociabilitat, cooperació i reponsabilitat.

A les reunions hivernals hem conclòs que val la pena orientar la part més pràctica de cara al bon temps: un hort urbà es va perfila com una molt bona oportunitat per gaudir del sol de primavera i recollir totes les pretensions i objectius.

En les diferents reunions hem definit el pla de treball que engloba els següents objectius:

  • Dissenyar i construir un nou projecte: “L’hort urbà ecològic” implementant-lo inicialment en un nivell d’ESO
  • Conèixer i aprendre els productes, les eines i les tècniques de treball agrícola i aplicar-lo a l’aprenentatge globalitzat, competencial i transversal
  • Fer difusió del projecte mitjançant un blog que s’anomenarà L’hort urbà ecològic-

Com que encara fa fred, dediquem les primeres sessions a desenvolupar la part del projecte més “teòrica”, doncs hi ha força temes a decidir.

En primer lloc, cal que els alumnes construeixin una xarxa conceptual al voltant de l’hort i realitzin recerca sobre les condicions (què significa que sigui urbà? on el col·locarem? quines plantes hi podrem posar?).

La resta de tasques (col·locació de palots i terra, instal·lació del reg, plantació o sembrat, etc) constituiran la següent part del projecte. Es preveu una dedicació setmanal de dues hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *